Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: Incursiune în tehnicile sculptorului Oscar Han. Vizită ghidată în expoziție, la Muzeul Colecțiilor de Artă, 2 septembrie 2021

Incursiune în tehnicile sculptorului Oscar Han
Vizită ghidată în expoziție, la Muzeul Colecțiilor de Artă
Ce înseamnă materialitatea și cum este ea stăpânită de sculptor? Ce importanță are reluarea unei teme în procesul de desăvârșire stilistică? Care sunt temele preponderente în arta sculpturală a lui Oscar Han?
Sunt câteva dintre întrebările la care vom încerca să răspundem, împreună cu dr. Ilinca Damian, joi, 2 septembrie 2021, de la orele 15.00.
Alături de ea vom încerca să înțelegem ce înseamnă a fi „modelator” în sculptură, care este parcursul unei lucrări de la conceptul inițial, modelat în lut, până la lucrarea finală, turnată în ghips sau bronz, șlefuită, patinată, sau, în alte cazuri, reluarea modelului prin cioplire în marmură.
Vizita ghidată va avea loc în spațiul expoziției temporare Oscar Han.
Locurile sunt limitate, accesul fiind permis unui grup de 15 vizitatori, în ordinea sosirii, în baza biletului de intrare la expoziția temporară.
Participanții sunt rugați să poarte mască care să acopere nasul și gura, să respecte distanța socială și să nu atingă exponatele.
***
Expoziția Oscar Han, deschisă la Muzeul Colecțiilor de Artă, omagiază 130 de ani de la nașterea artistului printr-o selecție de 50 de sculpturi realizate într-o varietate de materiale și tehnici, care ilustrează parcursul stilistic al artistului, reluarea și evoluția temelor abordate și varietatea materialelor în care acesta a lucrat. Oscar Han este un reper în conturarea identității stilistice a sculpturii românești moderne, dar și un maestru al tehnicii, calitățile sale de „modelator” fiind apreciate pe tot parcursul activității și elogiate de către criticii de artă.
Vă așteptăm!

Details

Date:
2 September, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Național de Artă al României – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Colecțiilor de Artă – Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei nr. 111
București, București 010071 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *