Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: Înscrieri. Urcați copiii în Caravana Muzeelor! Program august

8 august - 10 august

Vino să cunoști istoria unei familii: Maria și dr. George Severeanu!

Caravana Muzeelor invită copiii la un nou periplu prin mai multe muzee din componența Muzeului Municipiului București.

Activităţile de vacanţă organizate de Muzeul Municipiului București sunt dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani şi se desfăşoară în perioada 18 iulie – 7 septembrie 2018, de miercuri până vineri, orele 10.00-12.00.

Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le vor experimenta cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj, prin diferite activități la care vor participa cu foarte mare plăcere!

Înscrieri: conferinte@muzeulbucurestiului.ro, 0722.574.897, taxă participare: 10 lei/copil.

Între 8-10 august 2018, cei mici sunt invitații Muzeului dr. George Severeanu, iar programul este următorul:

>>> Miercuri, 8 august, ora 10.00 – Cum a devenit doctorul George Severeanu colecționar: aflăm despre începuturile colecției doctorului Severeanu și povestim despre variatele obiecte colecționate cu sprijinul soției sale, Maria Severeanu. Cum mai toți colecționarii au câte un portret realizat de un artist celebru, la atelier realizăm cu acrilic pe pânză portretul doctorului Severeanu.

>>> Joi, 9 august, ora 10.00 – Case din Bucureștiul de la sfârșitul secolului al XIX-lea: vom descoperi o reşedinţă tipică pentru perioadă, cu decoraţia sculptată în lemn de nuc sau de stejar și cu ornamente aurite. La atelier, devenim colecționari celebri și schițăm, în pastel, o cameră specială pentru colecția noastră.

>>> Vineri, 10 august, ora 10.00 – Obiecte prețioase: admirăm valori precum colierul Mariei Severeanu, compus din 44 geme și camee și asamblat la Paris acum aproape 100 de ani, până la brățări, cercei sau tezaure monetare, iar la atelier concepem design-ul unei bijuterii sau al unei monede.

Programul întregii caravane este aici: http://muzeulbucurestiului.ro/caravana-muzeelor-editia-a-7-a-luna-august/

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.