Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Invitaţie expoziţie Centenar Aeronautic Românesc – 15 iunie

15 June, 2010

 

VĂ INVITĂM, MARŢI, 15 IUNIE 2010, ORELE 13,00 LA MUZEUL MILITAR NAŢIONAL “REGELE FERDINAND I”, SECŢIA AVIAŢIE, PENTRU A REMEMORA ÎMPREUNĂ ACESTE MOMENTE DE ÎNCEPUT ALE AERONAUTICII ROMÂNE LA VERNISAJUL EXPOZIŢIEI ORGANIZATE CU SPRIJINUL ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A CAVALERILOR ORDINULUI VIRTUTEA AERONAUTICĂ (ANCOVA), AL ASOCIAŢIEI ATHENEUM-PRIETENII MONUMENTELOR ŞI AL UNUI GRUP DE MACHETIŞTI.

Vineri, 17 iunie 1910, pe câmpul Companiei de Aerostaţie de la Cotroceni (acolo unde se află acum AFI PALACE COTROCENI, în spatele fostei Fabrici de Confecţii APACA), inginerul Aurel Vlaicu (1882-1913) a efectuat primul zbor cu avionul proiectat, construit şi pilotat de el situând România pe locul trei în lume (după Statele Unite ale Americii şi Franţa) în care s-a realizat un asemenea eveniment.

La 26 septembrie 1910 Aurel Vlaicu a dus, pe calea aerului, un ordin de operaţii de la Slatina la Piatra Olt, România devenind a doua ţară din lume (după Franţa, august 1910) care a folosit avionul şi în scopuri militare.

Între 23-30 iunie 1912, după ce a obţinut brevetul de pilot internaţional nr. 52, Aurel Vlaicu a participat cu avionul său la Concursul Internaţional de Aviaţie organizat la Aspern-Viena, obţinând cinci premii şi clasând România pe locul trei, după Franţa şi Austro-Ungaria.

Sâmbătă, 13 septembrie 1913, încercând să traverseze munţii Carpaţi în zbor, Aurel Vlaicu s-a prăbuşit la Băneşti, lângă Câmpina.

Neculai Moghior

Prezentarea Muzeului Militar Național “Regele Ferdinand I” în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Details

Date:
15 June, 2010
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”

Venue

Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I” – București
Str. Mircea Vulcănescu nr. 125 - 127
București, București 010819 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.