Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Joi, 2 noiembrie 2023, Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește expoziția de carte „Buchina”, în cadrul căreia vor fi prezentate traducerile din limba chineză în limba română apărute pe piața de carte în ultimii doi ani.

2 noiembrie, 2023

Joi, 2 noiembrie 2023, ora 17.30
Muzeul Național al Literaturii Române
Str. Nicolae Crețulescu 8

Vernisaj | Expoziția de carte  Buchina

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește expoziția de carte „Buchina”, în cadrul căreia vor fi prezentate traducerile din limba chineză în limba română apărute pe piața de carte în ultimii doi ani.
Evenimentul, care va avea loc la sediul MNLR din strada Nicolae Crețulescu 8, este o inițiativă a Ionelei (Voicu) Staicu, traducătoare de limba chineză, și reprezintă, totodată, un prilej de întâlnire a cititorilor și iubitorilor de carte și civilizație chineză cu traducători și oameni de cultură din generații diferite, întemeietori și  susținători ai sinologiei românești.
Vor lua cuvântul reputați sinologi și traducători români: Luminița Bălan, Roxana Rîbu, Mugur Zlotea, precum și reprezentanți ai Ambasadei R. P. Chineze în România.

<

Evenimentul este sponsorizat de Fanyi Traduceri Chineză, Editura Sinoptica, Era Real Estate Development, Iknow Business Solutions and Management, Aceso Biotechnology, China Civil Engineering, The Lonely Panda și Editura Integral.
Ionela (Voicu) Staicu este director al editurii Sinoptica și traducătoare de limba chineză, cu un stagiu de pregătire în China de cinci ani. Între operele și lucrările traduse de Ionela (Voicu) Staicu se numără: Soții și concubine de Su Tong (Polirom, 2015), Bronz și Floarea Soarelui de Cao Wenxuan (Rao, 2018), Monștrii din Orașul Interzis de Chang Yi (Ideea Europeană, 2019) și altele.

Details

Date:
2 noiembrie, 2023
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map