Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: Jungla fantastică. Atelier în tehnică mixtă (colaj, pictură și desen), 5 septembrie 2021, la MARe/Muzeul de Artă Recentă

Jungla fantastică.
Atelier în tehnică mixtă (colaj, pictură și desen)
Duminică, 05 sept.
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 7-13 ani (13:30 -15:00)
50 de lei/participant.
Grupurile sunt formate din maximum 12 copii.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro
cu mesajul: ”Jungla fantastică”, unde menționați numele și grupa de vârstă a copiilor participanți.
Recomandăm celor interesați să se înscrie și pe grupul MARe de MIC, dedicat părinților interesați de atelierele noastre duminicale: https://www.facebook.com/groups/maredemic
PREZENTARE
Luați o pauză de la jungla urbană a Bucureștiului și veniți la muzeu, ca să explorăm jungla din pictura lui Nicolae Comănescu!
În prima parte a atelierului vom descoperi misterele lucrării semnate de Nicolae Comănescu, „Give Me Five”, și personajele ciudate, tipizate care apar în ea. Cine este oare personajul roz cu palărie și ce face el în compoziția încărcată de tonuri de verde și albastru? Este înfricoșător, straniu sau haios? Asta vom afla de la copii 😊.
Totodată suntem curioși cum găsesc aceștia alăturarea culorilor verde – roz și suprapunerea de planuri ale tabloului.
Copiii vor putea să exploreze tema acestui atelier prin diferite tehnici: colaj, pictură și desen. La fel ca în pictura artistului, vom suprapune și noi mai multe straturi de vegetație. Și vom face acest lucru prin colaj și prin descoperirea unei largi game de nuanțe verzi.
Prima grupă:
Copiii vor folosi preponderent colajul, creând suprapuneri de frunze și o compoziție încărcată de vegetație sălbatică. Aceștia vor recunoaște diferite forme de frunze și vor învăța despre diferite nuanțe de verde. Totodată vor învăța să recunoască patternuri și modele. Fiecare își va alege un animaluț preferat pe care să îl ascundă printre copaci, în vegetația impresionantă a propriei compoziții. Să vedem dacă îl veți putea găsi!
A doua grupă:
Copiii vor folosi acrilice pentru a studia diferite nuanțe de verde și vor afla amestecurile prin care le pot obține din culorile primare galben și albastru. Aceștia vor afla mai multe despre artistul Nicolae Comănescu și lucrările sale, în special despre cele din perioada anilor 2000. Ne vor spune ei dacă știu vreo poveste, pictură sau orice formă de artă care are la bază tema junglei și le vom da și noi câteva alte exemple din Istoria Artei.
Atelier realizat de Ana Olivia Lăzărescu
Cambridge School of Bucharest este partener al MARe pentru programele educaționale.

Details

Date:
5 September, 2021
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *