Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: La aniversarea a 19 ANI de la inaugurare, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) vă invită sâmbătă, 9 aprilie 2022, ora 18:00, la un RECITAL DE OPERĂ ȘI PIAN.

9 April

La aniversarea a 19 ANI de la inaugurare, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) vă invită sâmbătă, 9 aprilie 2022, ora 18:00, la un RECITAL DE OPERĂ ȘI PIAN.
Evenimentul are loc la sediul muzeului, pe Strada Londra nr. 39, sector 1, București.
ACCESUL ESTE GRATUIT, pe bază de înscriere (bilete gratuite) aici:
Intrarea este permisă, în limita locurilor disponibile, până cu maximum 15 minute înainte de începerea evenimentului.
_________
SOLIȘTI : Alexandra Dracea, Claudia Marinescu, Bianca Dimian, Sandra Baranescu, Ana Ciobanu, Theona Iurcovschi, Virineia Pîrnău, Marcel Busuioc, David Pirciuk
ACOMPANIAMENT LA PIAN : Adina Cocargeanu
_________
🟠 MUZEUL NAȚIONAL AL HĂRȚILOR ȘI CĂRȚII VECHI este singura instituție culturală cu profil cartografic din România și unul dintre puținele muzee cu acest specific din lume. Deschiderea muzeului în aprilie 2003 se datorează generoasei donații făcute de familia Daniela și Adrian Năstase. De-a lungul timpului, acestei importante colecții de hărți vechi și lucrări de grafică, i s-au alăturat și alte donații, oferite de instituții (BCR) sau colecționari (Ioan Ciortan, Ion Hidegcuti, Marilena Borcescu, Liliana Sonia Sion etc.) În prezent, muzeul deține o colecţie valoroasă de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX: hărți ale provinciilor istorice românești, hărți ale țărilor și diferitelor regiuni europene, hărți celebre ale Dunării, hărți ale continentelor, ale lumii orientale, teatre de război, hărți și tabele speciale. Cea mai veche hartă din muzeu este o xilogravură din jurul anului 1525, realizată de Lorenz Friesz (c.1489 – 1550) și reprezintă o hartă a Europei Centrale.
🔴 SÂMBĂTĂ, 9 APRILIE 2022, de la ora 18:00, dorim să sărbătorim alături de public și să le mulțumim tuturor celor care au fost și sunt alături de noi. În acești ani, Muzeul Hărților a trecut prin numeroase transformări, prin care a încercat să se apropie cât mai mult de vizitatorii săi, de la copii la vârstnici, de la specialiști la simpli curioși, interesați de istorie, geografie, cartografie, călătorii. Ne propunem în continuare să creăm legături între patrimoniu, educație și cultură, între trecut și prezent, să fim un muzeu al celor pasionați de aventura cunoașterii, care vor trăi experienţe de învățare unice, într-un spațiu muzeal creativ.
Vă așteptăm cu drag!

Organizer

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București, București 011762 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.