Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: La împlinirea a 150 de ani de la nașterea marelui pictor român Gheorghe Petrașcu (1872-1949), Muzeul Colecțiilor de Artă vă invită la o serie de ghidaje gratuite dedicate artistului și colecționarilor săi, desfășurate pe parcursul lunii decembrie.

21 decembrie, 2022

🎂La împlinirea a 150 de ani de la nașterea marelui pictor român Gheorghe Petrașcu (1872-1949), Muzeul Colecțiilor de Artă vă invită la o serie de ghidaje gratuite dedicate artistului și colecționarilor săi, desfășurate pe parcursul lunii decembrie.
📍Turul ghidat din 7 decembrie, de la ora 14:30 la Muzeul Krikor H. Zambaccian este reprogramat în data de 21 decembrie, de la ora 16:30.
Vă așteptăm la Muzeul Krikor H. Zambaccian pentru a vorbi despre prietenia dintre „conu’ Zambacu” și artist și vizitele colecționarului în casa artistului, care deveneau ocazii pentru discuții despre artă sau pentru realizarea unor opere astăzi faimoase.
Ghidajul va fi susținut de Monica Croitoru.
/////
🎂La împlinirea a 150 de ani de la nașterea marelui pictor român Gheorghe Petrașcu (1872-1949), Muzeul Colecțiilor de Artă vă invită la o serie de ghidaje gratuite dedicate artistului și colecționarilor săi, desfășurate pe parcursul lunii decembrie.
🍰Debutăm seria evenimentelor pe 7 decembrie, în miercurea gratuită, cu două ghidaje programate astfel încât publicul să poată participa la ambele, petrecând o după-amiază în compania operelor lui G. Petrașcu, așa cum au fost ele apreciate de marii săi colecționari și prieteni.
📍Începând cu ora 14:30, vă așteptăm la Muzeul Krikor H. Zambaccian pentru a vorbi despre prietenia dintre „conu’ Zambacu” și artist și vizitele colecționarului în casa artistului, care deveneau ocazii pentru discuții despre artă sau pentru realizarea unor opere astăzi faimoase.
…………………………………………………………..
Gheorghe Petrașcu (1872-1949), absolvent al Școlii de Belle-Arte de la București, cu studii aprofundate la München și la Paris, este un reper al artei moderne românești. Primul pictor inclus între membrii Academiei Române (1936), Petrașcu este remarcat pentru paleta cromatică puternică, formată din culori contrastante aplicate în tușe ample sau cu cuțitul de paletă. În societatea bucureșteană, artistul s-a bucurat de aprecierea criticilor de artă și de cea a colecționarilor, fiind un pictor prolific.

Detalii

Dată:
21 decembrie, 2022
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/events/697122208598917/?ref=newsfeed

Organizator

Muzeul Național de Artă al României – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Colecțiilor de Artă – Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei nr. 111
București, București 010071 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare