Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: La taifas cu aromanii

22 October, 2008

Muzeul Taranului Roman si Asociatia Societatea Culturala Aromana va invita miercuri, 22 octombrie, sa stati, pentru a doua oara, LA TAIFAS CU aromanii care, de aceasta data, vin cu filme, povesti de viata, muzici si dansuri traditionale.
Program:  ora 18:30, la Clubul Taranului

Seara va incepe cu o poveste a unei calatorii din Moscopole, vechi oras aromanesc, incediat in urma cu aproape 250 de ani. Doamna Bocea Ghita ne va vorbi despre strabunicii sai care au parasit orasul in acele vremuri. Dupa care va urma filmul documentar „Balkan’s Digest”, in regia lui Ionut Pitulescu:

In inima muntilor din sudul Albaniei, localitatea Grabova (1700m alt) este cea mai izolata din grupul celor 5 mari cetati moscopolene. Datorita istoriei recente a Balcanilor, Grabova a ramas acum cea mai numeroasa asezare aromaneasca: 50 de familii. Povestea ei este emblematica pentru importantele dezvoltari urbane ale culturii balcanice aromanesti.
Filmul trateaza teme precum cautarea identitatii, dinamici ale impunerii diferitelor identitati dominante sub imperiul circumstantelor istorice sau al diferitilor factori de putere, incercari de supravietuire economica, sociala si culturala, politici in tratarea si definirea alteritatilor, respectarea drepturilor omului in sensul sustinerii si nu manipularii diverselor comunitati balcanice in precizarea propriei identitati.

Seara se va incheia cu muzica traditionala veche interpretata de grupul vocal „Boatea Pindului” si cu dansuri aromanesti ale ansamblului   „Pilisterul”.

Intrarea libera.

Parteneri: Asociatia Societatea Culturala Aromana, Clubul Taranului
Parteneri media : 24-FUN, Radio Romania Actualitati, PORT.ro, HotNews

Details

Date:
22 October, 2008
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map