Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: Lansare „Fetița cu fluturi în păr”, de Oana Cristina Tănase

8 septembrie @ 13:00 - 14:00 EEST

Dragi prieteni mari si mici,

Sâmbătă, 8 septembrie, începând cu ora 13, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, vă invităm cu drag la lansarea cărții “Fetița cu fluturi în păr”, de Oana Cristina Tănase, cu ilustrații de Cristina Diana Enache.

Vă invităm să (re)trăiți o zi de copilărie fericită: în curtea plină de flori și verdeață a unei căsuțe țărănești ne vom bucura împreună de o după-amiază în care lectura, buna dispoziție și prietenii vor fi la loc de cinste.

Lansarea va avea loc în prezența autoarei Oana Cristina Tănase și a ilustratoarei Cristina Diana Enache, așa că nu ratați sesiunea de autografe de la finalul evenimentului!

INVITAȚI:
Monica Davidescu (actriță)
Mirela Retegan (jurnalist, blogger)

PARTENERI:
Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”
Residence Hotels
Luviane. Atelier de parfumerie
Cofetăria Capșa
Florăria Tria`s
Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură
Ferma Animalelor

INTRAREA este gratuită
———————————–
Povestea Fetița cu fluturi în păr urmărește o zi din viața unei copile fericite, care călătorește împreună cu bunicul, din București în satul natal al acestuia. Călătoria și după-amiaza petrecută în sat devin prilejul unor aventuri reale și imaginare, povestite cu o deosebită sensibilitate: purtată pe aripi de fluturi, copila zboară în cele mai îndepărtate și miraculoase tărâmuri; împreună cu prietenii săi necunvântători servește ceai din plante parfumate pe care îl prepară cu apă scuturată dintr-un nor; culege plante tămăduitoare din grădina fermecată a casei și multe alte aventuri minunate.
Povestea Fetița cu fluturi în păr este o întoarcere la copilăria ingenuă, un salt în vremuri nostalgice, în care timpul era măsurat în povești și visare, în care lumea celor mari se întidea misterioasa și plină de semnificații în fața unei copile dornice de frumos!

S-ar putea spune ca Oana Tănase a scos din uitare o zi fericită din copilăria fiecăruia dintre noi; de aceea lectura cărții Fetița cu fluturi în păr va fi o experiență plină de nostalgie pentru cei mariși o bucurie autentică pentru cei mici.

Frumusețea cu totul specială a cărții stă în îmbinarea foarte armonioasă a textului cu ilustrația. Cristina Diana Enache, ilustratoarea cărții, a ales să utilizeze o tehnică foarte apropiată de pictura naivă, folosind culori vii și proaspete, cu o atenție deosebită la contururi și detalii, fapt care crează o perspectivă copilăroasă atât de necesară și potrivită textului. Privind ilustrațiile cărții, te simti rupt de realitate într-un mod liber, luminos și ludic.

—————————-
Mai multe detalii despre carte pe www.litera.ro.

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.