Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: Locuri care lipsesc. Văcărești – Dudești

1 august - 31 august

1-31 august 2018
Locuri care lipsesc. Văcărești – Dudești
Vernisaj-atelier, 1 august, ora 18.00
(expoziție-studio)

Artiști vizuali: Elena Constantin, Valentina Crăciun – pictură panouri, Teodor Horea – fotografie, compoziție sonoră, de imagine și lumină. Cu contribuția membrilor Atelierului 21, Colegiul de Arhitectură I.N.Socolescu, București.
Concept și coordonare proiect – Voichița Horea.

Un oraș este un altfabet întrupat în teritoriu, pe care generații la rând l-au dăruit memoriei colective, desenat de întâlnirile schimburilor de mărfuri, interese, ritualuri, în noduri de drumuri și cai. Astfel că, înainte de a fi un adăpost de locuri și locuitori, orașul este o lume cu un chip care lasă la vedere un trup lumesc și ascunde unul afectiv. Zilnic îi redesenăm de la noi la ceilalți făptura. În locul în care suprafața s-a șters vei putea avea revelația locului care lipsește. Văcăreștiul, „calea” de altădată este locul care există în București prin Absență.

În cadrul vernisajului, va avea loc un performance interactiv la care publicul este invitat să participe pentru rescrierea la prezent a scenariului. Atelierul se va filma, urmând ca etapa aceasta și cele anterioare să facă obiectul unei montări cinematografice de docu-dramă animație

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.