Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: MARe & Fabrica de Sens prezintă: FilMARe – Atelierele lui Cristi Puiu #1

21 ianuarie - 20 mai

MARe & Fabrica de Sens prezintă:
FilMARe – Atelierele lui Cristi Puiu #1

FilMARe constă într-o serie de ateliere de explorare cinematografică gîndite și susținute de Cristi Puiu pentru tineri și adulți care doresc să se specializeze în acest domeniu.
Renumitul regizor va prezenta o serie de filme – documentare și video – special selectate de el cu scopul de a ajuta la înțelegerea cinematografului din perspectiva autorului de film.
Vor fi decorticate și analizate toate elementele componente ale unui film: scenariul, montajul, camera, muzica și jocul actoricesc. Tema centrală va fi înțelegerea filmului ca film, ca o compoziție artistică de sine stătătoare, nu ca formă de literatură sau de istorie. Pe parcursul atelierelor participanții vor avea ocazia să își însușească un set de reguli necesar alcătuirii unei viziuni și unui discurs propriu atît cineastului, cît și hermeneutului.
”Cinemaul e un domeniu tot atât de vast precum e poezia.”
Nr. ședinte: 5*
Frecvența: 1 sedinta/lună
Durata ședintei: 3-4h
Cost: 100 lei**/ sedință
^Ședințele abordează subiecte complementare, astfel că se recomandă participarea la toate 5.
**Oferim un preț special de 400 de lei pentru integrală.
înscrierile se fac doar pe adresa de e-mail: giftshop@mare.ro cu mesajul: „FilMARe – Ateliere lui Cristi Puiu” unde menționați numărul de participanți
X Cristi Puiu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați regizori de film și scenariști din România. A cîștigat multiple premii naționale și internaționale, între care: Premiul pentru cel mai bun regizor -Festivalul Internațional de Film Berlin (Malmkrog – 2020), Un Certain Regard – Cannes (Moartea domnului Lăzărescu – 2005), Silver Hugo pentru cel mai bun regizor în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Chicago (Sieranevada – 2016).
Evenimentul este parte din programul multi-anual educațional, Fabrica de Sens, organizat de MARe/ Muzeul de Artă Recentă.
Prezentat de: UniCredit Bank
Sponsori: Uriage Eau Thermale, Puressentiel
Parteneri media: ArteVezi, Propagarta, Zile și Nopți
Program cofinanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural National). Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Detalii

Începe:
21 ianuarie
Se termină:
20 mai
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/events/1146428202735896/?ref=newsfeed

Organizator

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare