Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: masa rotundă „Regina tuturor românilor. În memoriam Regina Maria”

15 October, 2008

Miercuri 15 octombrie 2008, ora 10.30, la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României, sala Mihai Viteazul,  va avea loc masa rotundă cu tema „Regina tuturor românilor. In memoriam Regina Maria”. Organizată de Muzeul Naţional şi patronată de Ministerul Culturii şi Cultelor, manifestarea, prilejuită de împlinirea a 70 de ani de la trecerea la cele veşnice a Suveranei, îşi propune să evidenţieze câteva dintre momentele vieţii şi activităţii Reginei Maria în care personalitatea ei s-a manifestat plenar şi a strălucit luminând benefic România şi poporul român pe care l-a iubit, a încercat şi a reuşit să-l înţeleagă.

 

Muzeul Naţional de Istorie a României

Nu întâmplător am ales ca dată a mesei rotunde 15 octombrie pentru că la 15 octombrie 1922 aveau loc la Alba-Iulia festivităţile încoronării Regelui Ferdinand şi Reginei Maria ca Suverani ai tuturor românilor, eveniment ce încununa jertfele românilor din timpul războiului reîntregirii, soldate cu realizarea Marii Uniri, atât de mult dorită de-a lungul veacurilor de români.
Invitaţi speciali la masa rotundă vor fi dr. Georgeta Filitti de la Institutul pentru Memoria Exilului Românesc, dr. Adrian Silvan Ionescu de la Institutul „Nicolae Iorga”, dr. Diana Mandache şi drd. Valentin Mandache de la London School of Economics and Political Science, moderator al manifestării fiind dr. Mioara Ioniţă de la instituţia gazdă, dar intervenţii se aşteaptă şi din partea specialiştilor sau a celor pasionaţi de subiect din rândul publicului.

Sponsorul mesei rotunde este Hotel Ramada-Majestic.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:

Departamentul Educaţie Relaţii Publice
Muzeul Naţional de Istorie a României
Tel. 021/315.82.07 int. 1008/1015, e-mail: edpr # mnir.ro
www.minr.ro

Details

Date:
15 October, 2008
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Național de Istorie a României – București
Phone:
+40 21 315 82 07
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București, București 030026 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.