Loading Events
 
 
Măștile artiștilor din MARe. Artă contemporană pentru copii
Duminică, 07 noiembrie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 7-13 ani (13:30 -15:00)
50 de lei/participant.
Grupurile sunt formate din maximum 12 copii.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro
cu mesajul: ”Măștile artiștilor din MARe”, unde menționați numele și grupa de vârstă a copiilor participanți.
Vă recomandăm se vă înscrieți și pe grupul MARe de MIC, dacă sunteți interesați de atelierele noastre duminicale: https://www.facebook.com/groups/maredemic

În această duminică, 7 noiembrie, muzeul devine un bal mascat! Avem o nouă provocare creativă pentru cei mici, care le invită la dans imaginația colorată.
Totodată, pe lângă joc, artă și distracție atelierul mizează pe responsabilizarea micuților, deoarece proiectul ne învață cum putem fi prietenoși cu mediul chiar și atunci când creăm artă. Așadar vom folosi materiale reciclate.
Îi invităm pe copii să aducă pungi de carton sau cutii de carton pe care să le reciclăm împreună, tranformându-le în fascinante măști de artiști.
Cu trecerea timpului, învățăm să purtăm diverse măști: mai colorate sau în nuanțe de gri, mai vesele sau mai melancolice, mai nepăsătoare sau mai pline de viață.
În acest atelier copiii vor avea o sarcină importantă: să confecționeze o mască pe care să o asocieze artistului preferat din muzeu, bazându-se pe stilul artistic identificat în lucrările acestuia și pe poveștile despre el. Printr-un joc de roleplay, vom impersona diferite figuri artistice, după care vom confecționa măști care să întruchipeze perfect ceea ce copiii au simțit legat de fiecare artist în parte.
Ne vom alege împreună un număr de artiști, povestim despre stilul, maniera și felul lor de a fi, iar la final…surpriză! Le vom arată fotografii din viețile artiștilor pentru a suprapune mai clar informațiile primite cu imaginea artistului-om.
Ce facem cu toate aceste piese de puzzle? Le vom pune cap la cap și vom picta o mască pentru fiecare artist discutat.
Așadar, vă invităm la un bal mascat MARe să ne imaginăm împreună măști și fețe colorate ale marilor artiști contemporani români. Ne vedem duminică!
Atelier susținut de Ana Olivia Lăzărescu
Cambridge School of Bucharest este partener MARe pentru atelierele din cadrul programului MARe de Mic.

Details

Date:
7 November
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *