Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: ”Metodă, Teorie și practică în arheologia contemporană”, Sesiunea anuală a Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan”, 5-7 aprilie 2023

5 aprilie - 7 aprilie

Sesiunea anuală a Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” cu tema ”Metodă, Teorie și practică în arheologia contemporană”, organizată în colaborare cu Biblioteca Academiei Române – Cabinetul Numismatic și Muzeul Municipiului București, va avea loc între 5-7 aprilie 2023.
Lucrările sesiunii se vor desfășura în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu” (Biblioteca Academiei Române) și la #CasaFilipescuCesianu și Muzeul George Severeanu (Muzeul Municipiului București).
Va fi organizat, de asemenea, și un workshop cu titlul „Piatra – de la teorie la experiment”, găzduit de Casa Oamenilor de Știință (Casa Academiei).
Vor prezenta expuneri colegi de la Secția Istorie, iar dr. Dan Pîrvulescu, director adjunct și dr. Vasile Opriș, sef Secția Istorie a MMB – vor modera secțiuni ale sesiunii.
Sesiunea anuală se bucură de participare internațională. Experții care vor susține prelegeri alături de participanții din România vin din țări precum Belgia, Bulgaria, Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria, Statele Unite ale Americii și Republica Moldova.
Întregul program al sesiunii și workshop-ului se regăsesc la acest link: https://iabvp.ro/sesiune-comunicari-2023/

Detalii

Începe:
5 aprilie
Se termină:
7 aprilie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=612653294241980&set=a.568248295349147

Organizatori

Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”‎ – București
Muzeul Municipiului București

Loc de desfășurare

Biblioteca Academiei Române – București
Calea Victoriei 125
București, București 010071 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare