Loading Events
 
 
Micii conceptualiști. Atelier mixt de pictură
Duminică, 10 octombrie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 – 15:00)
50 de lei/participant.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro cu mesajul: “Micii conceptualiști. Atelier mixt de pictură” unde vă rugăm să menționați numele și grupa de vârstă a participanților.
Instalații jucăușe, fundaluri monocrome, figuri geometrice și simetrii stăruiesc mai nou la etajele intermediare ale muzeului. Realizate de artistul conceptualist Heimo Zobernig, îmbie spectatorii la noi reacții în fața operei de artă. Tare bănuim că aspectul lor ludic va trezi numaidecât entuziasmul copiilor în a le descoperi. Așadar duminică, îi invităm pe micuți la o plimbare pe plaja largă de exprimare a lucrărilor de artă, care variază de la pictură și instalații, la obiecte sculpturale și artă video.
Tipul de artă conceptuală pe care o practică artistul aduce în atenția copiilor cu lucrări monocrome și geometrice, dar și display-uri jucăușe, fluorescente și reflectorizante: un context, spunem noi, foarte potrivit, din care imaginația copiilor să-și ia ingredientele necesare pentru compoziții proprii inedite.
Inspirați de fundalurile pictate ale artistului Heimo Zobernig de la etajele intermediare, copiii vor picta cu acrilic pe pânză structuri geometrice. Și pentru ca acestea să aibă efectul reflectat de artist în lucrările sale, în cadrul atelierului, ne vom folosi de un element surpriză. La final, copiii vor fi încântați să vadă că rezultatul lucrului corespunde imaginației lor!
Vă așteptăm! 🙂
În cadrul atelierului copiii vor exersa și dezvolta abilitățile de a:
– vorbi în public;
– articula ideile personale;
– reflecta în fața unor situații noi și elemente inedite;
· realiza compoziții geometrice cu ajutorul unor instrumente noi.
Concept de atelier: Elena Ghițoiu
Cambridge School of Bucharest este partener al MARe pentru programele educaționale.
*** Mai multe detalii despre activitățile MARe de Mic, veți găsi în grupul cu același nume, aici: https://www.facebook.com/groups/maredemic

Details

Date:
10 October, 2021
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *