Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

București: Mini-conferința „Muzeul Nicolae Minovici prin ochii privitorului – o perspectivă din 1911” 29 ianuarie 2023

29 ianuarie

Mini-conferința „Muzeul Nicolae Minovici prin ochii privitorului – o perspectivă din 1911” / Parte din seria de mini-conferințe lunare la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici
Muzeul Municipiului București vă invită anul acesta la mini-conferințele lunare organizate la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici. În cadrul acestora, specialiștii muzeului vor aduce în atenția publicului atât personalitatea și rolul pe care dr. Nicolae Minovici l-a avut în dezvoltarea medicinei legale românești, cât și pasiunea pentru obiectele de artă populară.
Prima conferință din serie are loc duminică, 29 ianuarie, la ora 16.00, și este dedicată muzeului văzut prin ochii vizitatorilor.
Prezentarea Muzeul Nicolae Minovici prin ochii privitorului – o perspectivă din 1911, susținută de Ionuț Banu, muzeograf MMB, este rezultatul unor cercetări amănunțite în periodicele de la începutul secolului trecut rezultând o incursiune în timp, dar și o mărturie vie a muncii depuse de dr. Nicolae Minovici pentru amenajarea acestui spațiu gândit ca un muzeu, încă de la începuturile sale.
Mini-conferința va dura 30-40 minute și va fi însoțită de o vizită ghidată în expoziția permanentă a Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici.
Taxa de intrare: 20 lei/ persoană.
Accesul se face în baza unei programări prin email la adresa: antropologie@muzeulbucurestiului.ro.
Despre conferință:
Interesul pentru satul tradițional reprezentat prin muzee etnografice a existat dintotdeauna. Dovada acestui fapt o constituie atât cercetările realizate de specialiști, cât și impresiile vizitatorilor scrise în Cărțile de onoare existente și astăzi în muzee, dar și în presa vremii.
Cu privire la muzeul creat de medicul legist Nicolae Minovici, în anul 1911 un vizitator scria: „o clădire frumoasă în cel mai curat stil românesc, vila aceasta e o adevărată comoară. Aspectul ei e serios, dar vesel și prietenos, ca și firea românului. Îmi intorc încă o dată privirea și cula cu clopotele ei în toate culorile îmi zâmbește parcă trimițându-mi în sunetele armonioase ale clopotelor mișcate de adierea vântului, un salut prietenesc. Ca și harpele lui Eol, ele cântă ușor și dulce, un cântec blând neînțeles. Mi-au rămas în privire, frumusețile văzute. Într’un salon elegant și modern, doctorul Minovici mă primește amabil și vesel ca un vechiu prieten. Imi iartă curiozitatea care mă mânase să-i văd comoara de colecținar, și bucuros îmi satisface nerăbdarea de a mai vedea cât mai curând lucrurile de preț pe cari le posedă”.

Detalii

Dată:
29 ianuarie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/events/5879383868844514/?ref=newsfeed

Organizator

Muzeul Municipiului București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul dr. Nicolae Minovici – Muzeul Municipiului București
Str. Dr. Nicolae Minovici nr.1
București, București 013712 Romania
+ Hartă Google