Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: MTR-Conferinţele de la Şosea: Colecţii şi patrimoniu local

3 February, 2010

Conferintele de la Sosea

Colectii si patrimoniu local

Muzeul Taranului Roman – cunoscut pe vremuri si ca Muzeul de la Sosea, va continua si in cursul anului 2010 ciclul sau de conferinte vizand dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor in cultura romana actuala. Conferintele se adreseaza publicului larg, in mod special tinerilor specialisti din domeniile umaniste si se organizeaza in fiecare luna, la Clubul Taranului.

 

Miercuri, 3 februarie, de la ora 18:30, la Clubul Taranului, etnologii Carmen Mihalache si Maria Mateoniu ne vor vorbi despre Colectii si patrimoniu local.

Moderatorul conferintei va fi Vintila Mihailescu, antropolog, director al Muzeului Taranului Roman

 

In perceptia comuna, patrimoniul este aproape prin definitie „national” – sau, eventual, mondial. Este vorba, adica, de valori reprezentative pentru natiune – sau pentru omenire. Ce inseamna atunci „patrimoniu local”, ce reprezinta bunurile colectionate de catre asa-numitele „muzee locale”? Sau este vorba, de fapt, tot despre aceeasi referinta nationala dar la o scala mai modesta, dupa posibilitatile locului?

Dupa un secol si jumatate de constructie nationala, colectiile locale care infloresc in ultima vreme in Romania mult dincolo de spatiul celor cateva muzee satesti mai mult sau mai putin spontane din timpul comunismului, pun prin chiar existenta lor o problema deloc triviala: ce inseamna „localul”, in general, si cum poate fi definit un „patrimoniu” la acest nivel?

Prezentarea muzeului în evidenţa CIMEC

Details

Date:
3 February, 2010
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – Clubul Țăranului – București
Şos. Kiseleff nr. 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.