Loading Events
 
 
Muzeul Colecțiilor de Artă găzduiește recitalul-eveniment „Mihail Jora -130”, organizat de Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România pentru a marca 130 de ani de la nașterea și 50 de ani de la stingerea din viață a marelui compozitor, profesor, dirijor Mihail Jora (1891-1971).
Totodată, evenimentul marchează și 80 de ani de la „Concertul închinat Maestrului Mihail Jora cu prilejul împlinirii a 50 de ani”.
Festivitatea, organizată de viitorul dirijor de clasă mondială Constantin Silvestri, a avut loc pe 8 noiembrie 1941. Este pentru prima oară când se re-editează concertul aniversar-eveniment dedicat lui Mihail Jora, cu lucrările compuse special pentru acea seară de către unii dintre cei mai proeminenți discipoli ai săi, care sunt și astăzi figuri respectate ale muzicii secolului XX din perspectivă internațională (precum Dinu Lipatti şi Constantin Silvestri).
Puteți urmări concertul online, transmis din colecția „Elena și Anastasie Simu”, în data de 8 noiembrie, când se împlinesc exact 80 de ani de la concertul aniversar. Evenimentul va fi transmis pe această pagină de Facebook, pe pagina Muzeul Național de Artă al României, precum și pe noul site al UCRRM (musicrit.ro), ce se va lansa cu această ocazie.

Details

Date:
8 November
Event Category:

Organizer

Muzeul Național de Artă al României – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Colecțiilor de Artă – Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei nr. 111
București, București 010071 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *