Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Muzeul Militar Național Regele „Ferdinand I” are deosebita plăcere de a vă invita, în data de 8 septembrie 2022, între orele 17.00-19.00, la aniversarea celor 6 ani de existență a comunității „Domnițe cu altițe”.

8 septembrie, 2022

Domnițe cu altițe
8 septembrie 2016 – 8 septembrie 2022
Muzeul Militar Național Regele „Ferdinand I” are deosebita plăcere de a vă invita, în data de 8 septembrie 2022, între orele 17.00-19.00, la aniversarea celor 6 ani de existență a comunității „Domnițe cu altițe”.
„Domnițe cu altițe” s-a născut într-o zi de sărbătoare, pe 8 septembrie 2016, zi în care creștinii celebrează „Nașterea Maicii Domnului”. O comunitate care poartă cu drag straiele înaintașilor și care reunește în rândurile sale doamne, domnișoare și chiar domni, de diferite vârste și ocupații, iubitori ai costumului popular românesc. Scopul evenimentelor realizate de aceștia este acela de a pune în lumină veșmintele tradiționale românești și de a oferi cât mai multor iubitori de frumos și tradiție posibilitatea de a admira piese unice, desăvârșite de-a lungul vremii de mâinile femeilor care au „scris” cu acul semnele de protecție, iubire, forță, viață și înțelepciune, încercând să transmită aceeași dragoste și celor tineri.
Evenimentul urmează să se desfășoare în cadrul oferit de expoziția „Costumul popular. Simbol al identității naționale”, care prezintă piese de factură etnografică din bogatul patrimoniu al instituției noastre, purtate atât de membrii Familiei Regale a României, cât și de Eroi ai Neamului Românesc. Enumerăm aici doar câteva: costumul popular primit și purtat de Principesa Elisabeta, piese de costum care i-au aparținut micii principese Maria, rochia mantie cu modele schilărești purtată de Regina Maria, costumele populare al Mariei Manciulea, „eroina de Olt” și al Ecaterinei Teodoroiu, „eroina de la Jiu”.
Ne vom bucura de prezența, alături de noi, a distinșilor invitați doamna dr. Doina Isfanoni, cercetător etnolog la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”, doamna Marilena Rotaru, jurnalist și realizator de emisiuni la TVR, doamna dr. Carmen Tănăsoiu, curator la Muzeul Național de Artă al României, doamna dr. Ștefania Dinu, director adjunct la Muzeul Național Cotroceni.
Vor încânta audiența Corala „Nicolae Oancea” a Casei Corpului Didactic al Municipiului București, corul de copii „Clopoțeii veseli” al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Maya Adamescu, cu un recital de pian și Adrian Naidin, cu un recital de violoncel.

Detalii

Dată:
8 septembrie, 2022
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/muzeul.militar.national/photos/a.112601884579519/186137350559305/

Organizator

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”

Loc de desfășurare

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” – București
Str. Mircea Vulcănescu nr. 125 - 127
București, București 010819 Romania
+ Hartă Google

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *