Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește sâmbătă, 26 noiembrie 2022, de la ora 17.00, în Mansarda sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, spectacolul „Altfel de… scrisori”, după Tudor Mușatescu.

26 noiembrie, 2022

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește sâmbătă, 26 noiembrie 2022, de la ora 17.00, în Mansarda sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, spectacolul „Altfel de… scrisori”, după Tudor Mușatescu.
„Scrisorile” lui Tudor Mușatescu au generat un experiment comic plin de „mușatisme”: declarații, reclamații, procese verbale, audiții, orătănii dispărute sau înduioșătoare qui-pro-quo-uri. O lume care se descurcă destul de greu cu vocabularul, trăind în dezacorduri, nu filosofice, ci pur și simplu – gramaticale. Rătăcind locul cuvintelor în fraze, împiedicându-se în pleonasme, divagând sau născocind situații, trupa Etaju’ 4 a recreat această lume care ne amuză, dar nu ne „bagă la idei” – o lume în care, după cum spunea Dumitru Solomon: „Nimic nu pare mai efemer decât accidentul comic al celor care o populează”.
Tudor Mușatescu, cu siguranță cel mai îndrăgit dramaturg român, ale cărui piese sunt și astăzi mai mult decât actuale și fac săli arhipline atât în teatrele din Capitală, cât și din țară, s-a născut la 22 februarie 1903, la Câmpulung-Muscel. A fost fiul avocatului Alexandru Mușatescu, decanul Baroului din Muscel, deputat și fost primar al orașului, și al profesoarei Elena Mușatescu. Cele mai cunoscute piese ale lui sunt „Titanic-Vals” și „…Escu”, dar la fel de prețuite sunt și „Visul unei nopți de iarnă”, „Țara fericirii”, „Madona”, „Profesorul de franceză” sau „Sosesc diseară”. Mai toți actorii României au jucat în piesele lui Tudor Mușatescu, iar dramaturgul și-a continuat cariera artistică și după venirea comuniștilor la putere, datorită respectului și iubirii publicului. Tudor Mușatescu a murit la 4 noiembrie 1970, la București, la vârsta de 67 de ani, și a fost înmormântat la Cimitirul Bellu. Unicul său fiu, Bogdan Mușatescu, actor al Teatrului Național din București, a încetat din viață în anul 2016.
Distribuția: Andreea Ionela Buzatu, Gianina Crivăț, Sabrina Diacov, Iulia Alexandra Dinu, Maria Magdalena Pisaltu, Mihail Cornel Radu, Alex Surulescu, Alexandra Zamfirescu.
Coordonare scenică: Dan Tudor și Adriana Guluțanu.
Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Dată:
26 noiembrie, 2022
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/events/647468980380792/?ref=newsfeed

Organizator

Muzeul Național al Literaturii Române – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Hartă Google