Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, organizează marți, 14 decembrie 2021, de la ora 16.00, în Sala Perpessicius a sediului MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, evenimentul „Scriitori – Actori, Actori – Scriitori” dedicat actorului și scriitorului Radu Beligan

14 decembrie, 2021

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, organizează marți, 14 decembrie 2021, de la ora 16.00, în Sala Perpessicius a sediului MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, evenimentul „Scriitori – Actori, Actori – Scriitori” dedicat actorului și scriitorului Radu Beligan, de la nașterea căruia se împlinesc 103 ani. Lectura: George Mihăiță, director Teatrul de Comedie. Moderator: Ioan Cristescu, director general Muzeul Național al Literaturii Române.
„În realitate, Beligan nici nu e actor… E un poet plin de subtilitate, un cărturar cât trei academicieni, la curent cu tot ce joacă… alții, un iubitor de teatru, aleargă pătimaș după piesele altora, amuzat sincer de jocul tuturor camarazilor de talent”, nota în scrierile sale Camil Petrescu. Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918 (în Ziua Sfântului Filimon – protectorul artiştilor, conform calendarului ortodox), la Galbeni, Filipești, în judeţul Bacău, fiind, pe linie maternă, grec de origine, iar pe linie paternă, descendent al unuia dintre frații lui Ion Creangă.
Dincolo de activitatea sa în teatru şi film, a publicat cărţile „Pretexte şi subtexte” (1968), „Luni, Marţi, Miercuri…” (1978) şi „Note de insomniac” (2001). Actorul Radu Beligan a murit la 20 iulie 2016, la vârsta de 97 de ani.
Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Zile și Nopți, Observator cultural, Agenția de Carte, Iqool, Contemporanul, Modernism.ro, Radio Trinitas, Ordinea zilei, Revista de cultură Familia.
Participarea la evenimente este liberă, iar accesul se face cu prezentarea certificatului verde şi numai în baza unei rezervări la adresa programe@mnlr.ro sau la numărul 0736.598.451 (WhatsApp).

Detalii

Dată:
14 decembrie, 2021
Eveniment Category:

Organizator

Muzeul Național al Literaturii Române – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Hartă Google