Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Bucureşti: Muzeul Național al Literaturii Române organizează, în perioada 19 mai – 10 iunie 2023, expoziția de bijuterie contemporană Textură, substanță și context în bijuteria contemporană, a artistei Miruna Belicovici.

19 mai - 10 iunie

Muzeul Național al Literaturii Române organizează, în cadrul expoziției de bază din strada Nicolae Crețulescu nr.8, în perioada 19 mai – 10 iunie 2023, expoziția de bijuterie contemporană Textură, substanță și context în bijuteria contemporană, a artistei Miruna Belicovici.

În cadrul expoziției, care va fi vernisată vineri, 19 mai 2023ora 18.00, vă invităm să descoperiți o serie de creații unicat ale artistei din colecțiile „Amorphica”, „Pretiosa”, „Forest of dreams „Inamorata” și „Exposed”.

Miruna Belicovici, deși, de formație expert în management și business communication, are o pasiune pentru crearea de bijuterii conceptuale, care, pentru artistă, reprezintă „un limbaj, un mijloc de a dezvălui un adevăr mai profund și de a merge purtându-l la vedere”. Sursa de inspirație a artistei vine din forma interioară, ascunsă, a lucrurilor, care dezvăluie cel mai bine narațiunea lucrărilor.

Fascinată de legătura simbiotică dintre bijuterie si purtătorul ei, pentru Miruna Belicovici bijuteria contemporană este un limbaj, un mediu ce facilitează un transfer evolutiv, brut, de la concept la o formă pe care o creează, construind material o expresie. Vizualizând metalul ca pe un suport fluid, artista îl transformă într-un obiect de artă purtabil, ce transcende granițele esteticului larg acceptat şi obişnuit să constrângă bijuteria la statutul de podoabă strict ornamentală.

Creațiile artistei au fost expuse în galerii din Europa și Asia, iar lucrările pentru care i-a fost acordat premiul Krama cu prilejul Athens Jewelry Week 2019, au făcut obiectul unei expoziții temporare la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu.

Miruna Belicovici trăieşte în Bucureşti şi, din anul 2018, creează bijuterie de artă în atelierul ei de pe Calea Victoriei.

https://www.iqads.ro/articol/62700/design-stralucire-miruna-belicovici-munca-asta-cu-mainile-pentru-a-imblanzi

https://dautor.ro/en/designer/miruna-belicovici/

https://dautor.ro/en/interviu-miruna-belicovici-bijuteria-contemporana/

https://www.facebook.com/MirunaBelicoviciJewelry

https://instagram.com/mirunabelicovici

https://www.linkedin.com/in/mirunabelicovici

https://www.facebook.com/georgiamiruna.belicovici

Detalii

Începe:
19 mai
Se termină:
10 iunie
Eveniment Category:
Site web:
https://mnlr.ro/expozitie-de-bijuterie-contemporana-a-artistei-miruna-belicovici/

Organizator

Muzeul Național al Literaturii Române – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Hartă Google