Loading Events
 
 

București: Muzeul Național al Literaturii Române vă invită luni, 17 ianuarie 2022, de la ora 17.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu, nr. 8, Sala Perpessicius, la dezbaterea „Despre Anton Pann și Neagoe Basarab”. Invitați: Alexandru Turcu și Paul Cernat.

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită luni, 17 ianuarie 2022, de la ora 17.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu, nr. 8, Sala Perpessicius, la dezbaterea „Despre Anton Pann și Neagoe Basarab”. Invitați: Alexandru Turcu și Paul Cernat.
Paul Cernat (n. 5 august 1972, București) este publicist, critic literar și eseist. Din 2009, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Doctor în Filologie summa cum laude, în prezent este conferențiar universitar doctor la Catedra de istoria literaturii române a Universității București. Pe lângă deja prodigioasa activitate de cronicar literar, Paul Cernat s-a afirmat la fel de strălucit pe plan academic printr-o serie de studii interesante și inedite, de o impecabilă eleganţă argumentativă, dezvăluind astfel un cercetător pursânge, obişnuit să verifice totul (stau mărturie volume ca „Avangarda românească şi complexul periferiei”, „Contimporanul. Istoria unei reviste de avangardă” sau „Explorări în comunismul românesc”). Din 2013 este și cercetător în cadrul Institutului de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” din București.
Alexandru Turcu este secretar literar la Teatrul de Comedie. Înainte de a urma Facultatea de Jurnalism, a făcut parte din clasa de Teatru de la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, iar această iubire pentru scenă l-a motivat să studieze cu seriozitate, luându-și diploma de master în Teatrologie în cadrul UNATC. S-a specializat, de asemenea, în folclor și literatură veche. A lucrat cinci ani la Radio3net – Florian Pittiș, unde a făcut o echipă bună cu Ovidiu Mihăilescu, iar după aceea a intrat în familia Teatrului de Comedie.
Intrarea este liberă, iar accesul se face pe baza unei rezervări la programe@mnlr.ro sau printr-un mesaj pe WhatsApp la 0736.598.451 (Gabriela Toma). Participanții trebuie să prezinte la intrare dovada certificatului verde.

Details

Date:
17 January
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *