Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: Muzeul Național al Literaturii Române vă invită miercuri, 8 septembrie 2021, de la ora 19.00, în Grădina MNLR, Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la recitalul susținut de Eugenia Moise Niculae, acompaniată de Daniel și Alexandru Nicolae – „Romanța, regina inimii mele”.

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită miercuri, 8 septembrie 2021, de la ora 19.00, în Grădina MNLR, Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la recitalul susținut de Eugenia Moise Niculae, acompaniată de Daniel și Alexandru Nicolae – „Romanța, regina inimii mele”.
Absolventă a Liceului de Artă „George Enescu” și a Facultății de Muzică, Eugenia Moise Niculae s-a născut în satul Poiana, județul Olt. S-a dedicat cântului popular și romanțelor împreună cu întreaga familie, atât soțul, cât și cei doi fii ai săi, absolvenți ai Conservatorului, secția clarinet. Profesoară de muzică la Liceul de Educație Fizică Helmuth Duckadam, a cucerit publicul și juriile concursurilor la care a participat de-a lungul timpului. Câștigătoare a trofeului „Corabia de aur”, a trofeului „Nae Leonard” al Festivalului de romanțe Câmpulung Muscel, Locul I la Festivalul „Poveste de toamnă” Baia Mare, a obținut premii speciale la multe ediții ale Festivalului Crizantema de aur de la Târgoviște și, de asemenea, premiul „Voce cu parfum de crizantemă” oferit de soprana Felicia Filip. În 2013, a înregistrat împreună cu soprana Angela Gheorghiu și Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Române cea mai cunoscută romanță românească „Ciobănaș cu trei sute de oi”. Prietene din timpul liceului, vocile lor s-au împletit divin, înregistrând o variantă de o mare frumusețe a acestei minunate piese.
„M-am născut cu cântecul în suflet, iar romanța pentru mine este puterea de a mă exprima și cânta iubirea, fiindcă poartă în ea dorul nemaiîntâlnit pe alte meleaguri. Romanța este, pentru mine, melodie izvorâtă din doinele și baladele noastre străbune, este poezie de dragoste, dar și pastel de versuri generoase și muzicale”, mărturisește Eugenia Moise Niculae.
Printre romanțele ce vor putea fi ascultate în cadrul recitalului din Grădina MNLR se numără și „Car frumos cu patru boi”, „N-ai să știi niciodată”, „Și în chioșc fanfara cânta”, „Mi-e dor…”, „Când eram copii odată…”, „Destăinuire”, „Deschide, deschide fereastra!”, „La căsuța albă”, „Zaraza”, „Dor (Dor de părinți)”, „Doar amintirile revin”.
Intrarea este liberă, iar accesul la eveniment se va face în limita locurilor permise de situația pandemică.
Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Zile și Nopți, Observator cultural, Agenția de Carte, IQool, Contemporanul, Modernism, Radio Trinitas, Ordinea Zilei, Revista de cultură Familia.

Details

Date:
8 September, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *