Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită vizitatorii să se alăture evenimentelor de primăvară la târgul de Florii, care se va desfășura în zilele de 8 și 9 aprilie 2023

8 aprilie - 9 aprilie

Târg de Florii la Muzeul Satului

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită vizitatorii să se alăture evenimentelor de primăvară la târgul de Florii, care se va desfășura în zilele de 8 și 9 aprilie 2023, intitulat „Vin Floriile cu Soare și Soarele cu Florii”. În afară de tradiționalul târg al meșterilor populari, cei care trec pragul muzeului în această perioadă vor putea participa la diverse activități: lansare de carte, demonstrație de pictat ouă de Paști, demonstrație de bătut toaca, spectacol de pricesne și multe altele.

Pe Scena Dumitra vor evolua artiști și ansambluri de muzică populară românească precum Ion Crețeanu, Narcisa Băleanu, Florin Pârlan, Maria Băndoiu, Gabriel Dumitru, Florin Ologeanu, Ansamblul Fluierașii din Dobrotești, Ansamblul Acidava, Ansamblul Călușarii, Fanfara Telciu.

Cei interesați de povești vor putea participa la atelierul de storytelling organizat de autoarea Cristina Andone, membru al asociației De Basm. Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi din România și unul dintre cei mai titrați autori de cărți pentru copii. Mai multe detalii, aici: https://muzeul-satului.ro/events/o-poveste-pentru-fiecare-atelier-de-storytelling/.

Deoarece ne vom afla cu o săptămână înaintea Sărbătorilor pascale, Părintele Gruia Mihail Zamfirescu ne va vorbi despre semnificația Paștilor, cel mai important praznic din calendarul creștin. Duminică, 9 aprilie, începând cu ora 9:00, la Biserica Turea din Satul Nou va avea loc Sfânta Liturghie de Florii.

În cele două zile ale evenimentului, între orele 9:00 și 19:00, meșterii populari vă vor aștepta pe aleile muzeului cu obiecte de artizanat. Mai multe detalii: https://muzeul-satului.ro/events/vin-floriile-cu-soare-si-soarele-cu-florii-6/.

 

 

 

Detalii

Începe:
8 aprilie
Se termină:
9 aprilie
Eveniment Categories:
,

Organizator

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare