Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 16 – 17 aprilie 2022, la evenimentul cultural “Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”, prilejuit de marea sărbătoare a creştinătăţii și unul dintre cele mai mari praznice împărăteşti, Duminica Floriilor, când este retrăită intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, moment ce marchează începutul Săptămânii Patimilor.

16 April - 17 April

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 16 – 17 aprilie 2022, la evenimentul cultural “Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”, prilejuit de marea sărbătoare a creştinătăţii și unul dintre cele mai mari praznice împărăteşti, Duminica Floriilor, când este retrăită intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, moment ce marchează începutul Săptămânii Patimilor.
Sărbătoarea Floriilor de la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” oferă publicului vizitator întâlnirea cu meşterii populari și artiști. Copiii vor putea participa la ateliere interactive de încondeiere a ouălor, iar adulții vor avea șansa să învețe de la meșteri brutari renumiți tainele preparării unor delicioase plăcinte cu pește sau a plăcintelor lui Lazăr și de asemenea, o rețetă de cozonac de post.
Anul acesta, după Sfânta Liturghie, oficiată la Biserica Turea din Satul Nou de către Protosinghel Hrisant, de la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, vom asculta un concert de pricesne, susținut de artiștii Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare din județul Neamţ. Nu vor lipsi momentele artistice susținute la Scena Dumitra de Ansamblurile Nemțișorul, Floare de colț și Floricică de la munte (jud. Neamț), Grupul Folcloric Fluierașii de la Dobrotești (jud. Teleorman), Ansamblul folcloric Gorjeanca (Târgu Jiu, Gorj), Florin Ologeanu, (jud. Teleorman), Florin Pârlan (jud.Teleorman), Gheorghița Nicolae (jud. Olt), Narcisa Băleanu (jud. Mehedinți).
De asemenea, în cele două zile, pe aleile muzeului va avea loc Târgul de Florii, de unde veți putea cumpăra cadouri pentru cei dragi, dar și produse gastronomice specifice acestei perioade.
Vă aşteptăm cu drag să ne bucurăm împreună la mare sărbătoare!

Details

Start:
16 April
End:
17 April
Event Categories:
,
https://www.facebook.com/events/322353609808911/322353623142243/

Organizer

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” – București
Şos. Kiseleff nr. 28 - 30
București, București 011347 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.