Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” luni, 28 noiembrie, ora 18:00, la Muzeul Colecțiilor de Artă.

28 noiembrie, 2022

Întâlnire la Muzeu. Am fost la Bienală!

 

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” luni, 28 noiembrie, ora 18:00, la Muzeul Colecțiilor de Artă.

Invitații lui Călin Stegerean de această dată sunt Ioana Ciocan, director general Art Safari și comisar al României la Bienala de la Veneția; Raluca Oancea, critic de artă și curator interdisciplinar, Horea Avram, președinte al filialei române a Asociației Internaționale a Criticilor de Artă și Cristian Nae, critic de artă și curator al expoziției României în cadrul Bienalei de la Veneția din 2019.

Dezbaterea va pleca de la conținutul ultimei ediții a Bienalei de la Veneția care se va încheia în 27 noiembrie a.c. și va trece în revistă meritele sau minusurile acesteia din perspectiva unora dintre cei mai avizați critici de artă și manageri culturali din România. De asemenea, vor fi evaluate consecințele propunerilor curatoriale promovate de bienalele de artă asupra percepției artelor vizuale, asupra programelor expoziționale în general și cele ale muzeelor în special. La final, publicul participant este invitat să intervină cu propriile puncte de vedere.

Evenimentul de la Muzeul Colecțiilor de Artă face parte din seria activităților pentru public desfășurate în zilele când spațiile expoziționale sunt închise. „Întâlnire la muzeu” este un proiect care își propune să privilegieze contactul cu personalități din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferența diverselor genuri artistice.

„Muzeul nostru trebuie să fie nu numai un spațiu de etalare a lucrărilor de artă,  ci și o platformă de dezbatere a problemelor actualității în domeniul artelor vizuale, un loc de întâlnire a ideilor și abordărilor critice despre artă, de reflecție asupra realității în general” consideră Călin Stegerean, director general al MNAR.

Accesul este gratuit pentru elevii și studenții la arte vizuale, arhitectură, teatru, film, conservator, artele spectacolului, artiști vizuali pe baza unui document justificativ, membrii Asociației Prietenii MNAR, pensionari care au activat minimum 10 ani în domeniul cultural artistic. Tariful de intrare la eveniment este de 6 lei preț redus și 12 lei preț întreg.

 

Detalii

Dată:
28 noiembrie, 2022
Eveniment Category:

Organizator

Muzeul Național de Artă al României – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Colecțiilor de Artă – Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei nr. 111
București, București 010071 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare