Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Obiectul lunii aprilie la Muzeul Național Cotroceni: piese din ceramică olandeză de Delft

3 April - 30 April

📜 În luna aprilie, “Obiectul lunii” de la MNC este reprezentat de o serie de piese din ceramică olandeză de Delft. Istoria acestui tip de ceramică a început în secolul al XVI-lea, atunci când artizanii din Țările de Jos au dorit să creeze un stil distinctiv de faianță utilizând nuanțe de albastru pentru a descrie motive florale, peisaje naturale și iconografii istorice sau biblice.
🔵 Carafa datează din secolul al XIX-lea, iar cănile și vasul decorativ aparțin secolului XX, însă, au ca element comun decorul cu tematică marină.
🔵 În perioada secolelor XIX – XX, manufacturile din orașul olandez Delft au început să se bucure de un mare succes, fiind solicitate chiar pentru decorarea reședințelor regale europene, inclusiv a Casei Regale a României.
🔵 Patrimoniul Muzeului Național Cotroceni include mai multe obiecte din această ceramică asociată artei tradiționale olandeze, iar prin intermediul ”Obiectului lunii” propunem vizitatorilor noștri o întâlnire cu piese de colecție care nu sunt prezentate în expozițiile permanente.

Details

Start:
3 April
End:
30 April
Event Categories:
,
https://www.facebook.com/muzeulcotroceni/posts/337340898428713

Organizer

Muzeul Național Cotroceni – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național Cotroceni – București
B-dul Geniului nr. 1
București, București 060116 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.