Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Obiectul lunii ianuarie 2023 la Muzeul Național Cotroceni face trimitere la celebrarea celor 164 de ani de la Unirea Principatelor Române. Exponatul este reprezentat de o bombonieră din argint al cărei decor include monograma domnitorului Alexandru Ioan Cuza și două scuturi heraldice cu emblema Moldovei și a Munteniei..

7 ianuarie, 2023 - 31 ianuarie, 2023

📜 În ianuarie, „Obiectul lunii” de la MNC face trimitere la celebrarea celor 164 de ani de la Unirea Principatelor Române. Exponatul este reprezentat de o bombonieră din argint al cărei decor include monograma domnitorului Alexandru Ioan Cuza și două scuturi heraldice cu emblema Moldovei și a Munteniei.
🔎 Piesa aparține secolului al XIX-lea, are formă ovală, iar bordura este decorată cu trandafiri și frunze. În zona centrală, bomboniera prezintă un perete despărţitor dublu arcuit, încununat de o sferă cu inel de prindere și de un motiv avimorf.
ℹ️ Proiectul „Obiectul lunii” reprezintă un tip de expunere ce dezvăluie publicului, pe o perioadă determinată, componente din patrimoniul Muzeului Național Cotroceni care nu fac parte din expozițiile permanente.

Organizer

Muzeul Național Cotroceni – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național Cotroceni – București
B-dul Geniului nr. 1
București, București 060116 Romania
+ Google Map
View Venue Website