Loading Events
 
 
Orașul geometric. Atelier de artă abstractă pentru copii.
Atelier susținut de Ana Olivia Lăzărescu.
Duminică, 22 august
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 3-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 7-14 ani (13:30 -15:00)
50 de lei/participant.
Grupurile sunt formate din maximum 6 copii.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro
cu mesajul: “Orașul geometric”, unde menționați numele și grupa de vârstă a copiilor participanți.
Recomandăm celor interesați să se înscrie și pe grupul MARe de MIC, dedicat părinților interesați de atelierele noastre duminicale: https://www.facebook.com/groups/maredemic
Arta contemporană este deseori dominată și influențată de mediul urban și de dinamica accelerată a străzilor, a oamenilor și a mașinilor. Traiul în cotidianul actual are o influență dominantă asupra temelor pe care artiști contemporani le dezvoltă în lucrările lor.
Copiii, la rândul lor, simt și ei această viteză a vieții de zi cu zi, această grabă în care noi adulții tindem să ne pierdem. Îi vom întreba pe aceștia dacă lor li se pare că adulții se grăbesc mai mult decât copiii, dacă lumea digitală le dă răgaz să se mai joace și în cea reală, să picteze și să deseneze, să citească sau să petreacă timp în aer liber cu prietenii. Li se pare oare și lor viața la fel de încărcată cum li se pare oamenilor mari?
Toate acestea le vom discuta duminică la muzeu, explorând lucrările geometrice, dar și pe cele care ilustrează cadre urbane, viața cotidiană și viteza. Pentru a înțelege ce înseamnă o compoziție geometrică vom studia lucrări precum “Geomtrie” semnată de Roman Cotoșman, sau lucrarea “Fără titlu” a lui Ștefan Bertalan.
Ne vom uita la “Construcții pentru mâine” pentru a vedea cum arăta orașul comunist, reprezentat de fabrici și uzine, sau orașul straniu, ca din vis, al lui Gili Mocanu. Desigur vom descoperi chiar Bucureștiul anilor 2000 în lucrările video de la etajul unu ale artiștilor Michele Bressan și cea a Regelui Ionescu. Ne rămân și câteva cadre urbane în expoziția temporară “Clubul Sportiv al Artelor”, iar copiii sunt provocați să le găsească și să le discute.
La final vom crea propriul oraș geometric și multicolorat, inspirat de drumul nostru la grădiniță, la școală sau chiar de drumul făcut astăzi la muzeu. Să fiți atenți la clădiri și la formele lor!
Cambridge School of Bucharest este partener al MARe pentru programele educaționale.

Details

Date:
22 August, 2021
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *