Loading Events
 
 
Duminică, 28 noiembrie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 7-13 ani (13:30 -15:00)
50 de lei/participant.
Grupurile sunt formate din maximum 10 copii.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro
cu mesajul: ”Orașul ideal”, unde menționați numele și grupa de vârstă a copiilor participanți.
Vă recomandăm se vă înscrieți și pe grupul MARe de MIC, dacă sunteți interesați de atelierele noastre duminicale: https://www.facebook.com/groups/maredemic
Orașul este un spațiu care ne cuprinde, dar și pe care-l cuprindem prin amintiri, trăiri, experiențe. Are o ”geografie” obiectivă, dar și una subiectivă. Trăim în el, dar și el se trăiește în noi. Fiind, în esență, o alcătuire artificială, un produs cultural, o realizare a omului, orașul este prin definiție un spațiu mereu imperfect, dar năzuind mereu spre o perfecțiune pe care nu reușește niciodată să o atingă.
Copiii vor fi provocați duminică să imagineze și să schițeze în desen și în culoare, un oraș ideal. Ce înseamnă asta pentru un copil? Doar copilul știe! Și noi vom afla. Pentru inspirație, copiii vor fi plimbați prin expoziția ”Arta și Orașul 1974-2021”, care se deschide joi, 25 noiembrie, de la ora 19:00.
Nu li se va cere nici să copieze, nici să imite. Vor fi lăsați liberi, mici arhitecți și urbaniști plini de imaginație, să prezinte orașul din mintea lor, un oraș imposibil, un oraș nemaivăzut, un oraș de nerealizat. Și poate că abia ei ne vor arăta cu adevărat cum arată un oraș ideal.
Atelierul va fi susținut de Robert Boghiu.
Cambridge School of Bucharest este partener al MARe/Muzeul de Artă Recentă pentru programele educaționale.
*Imaginea pe care o folosim pentru a ilustra acest eveniment reprezintă, de altfel, un fragment din lucrarea ”Orașul ideal” (circa 1450), atribuită lui Leon Batista Alberti. (https://italysappeal.com/the-ideal-city/)

Details

Date:
28 November
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *