Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bucureşti, Piaţa Victoriei: muzee, artişti, copii

2 iunie, 2008 - 6 iunie, 2008

COPII ŞI ARTIŞTI LUCREAZĂ ÎMPREUNĂ PENTRU DECORAREA STAŢIEI DE METROU „Piaţa Victoriei”, prin proiectul Bucharest metroART

Bucuresti, 2 iulie 2008

A inceput a doua saptamana de ateliere de creatie pentru copii, din cadrul proiectului Bucharest metroART, proiect de decorare a statiei de metrou Piata Victoriei. Proiectul este organizat de Asociatia din Pod in cadrul programului de arta publica si comunitara I love Bucharest.

In perioada 24 – 28 iunie, 28 de copii au lucrat impreuna cu artisti romani si englezi la Muzeul Taranului Roman, pentru decorarea statiei de metrou Piata Victoriei. Au creat o casa taraneasca in miniatura, un copac…fermecat, un balaur din poveste, carticele si broderii. Acestea vor fi punctele de plecare pentru viitoarele decoratiuni artistice de la metrou, statia Piata Victoriei.

Acum (2-6 iulie, intre orele 10-12), 50 de copii, indrumati de artisti romani si englezi, continua sa creeze pentru decorarea acestei statii de metrou, folosind tot felul de tehnici si materiale. Saptamana aceasta este dedicata pasarilor migratoare, pestilor, animalelor fantastice, pe cale de disparitie sau disparute deja, printre care, bineinteles, dinozauri.

Este saptamana in care proiectul Bucharest metroART, organizat de Asociatia din Pod, este gazduit de Muzeul de Istorie Naturala „Grigore Antipa”.

Cea de-a treia saptamana de ateliere pentru copii se va desfasura in perioada 9-13 iulie, la Muzeul National de Geologie.

Proiectul Bucharest metroART va decora statia de metrou Piata Victoriei cu ajutorul si pe baza creatiilor copiilor din aceste saptamani. Proiectul se desfasoara in cadrul Anului European pentru Dialog Intercultural, cu suportul Fundatiei MORA, Metrorex SA, United Experts, Programul Cultural Elvetian in Romania, Carturesti, Euromedia, TimeOut, ProFM Dance, Mediafax, Descopera si Business Magazin. Proiectul se desfasoara cu sprijinul UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Leasing.

Se va schimba fata metroului. Nu a trenurilor, ci a statiilor – a statiei Piata Victoriei, mai precis. Pentru ca in preajma acestei statii se afla 3 muzee unice in peisajul bucurestean, national si chiar european: Muzeul Taranului Roman, Muzeul de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si Muzeul National de Geologie.

Artistii echipei I love Bucharest, program de arta publica si comunitara sustinut de Asociatia din Pod si Fundatia MORA, si-au propus sa le semnalizeze, sa le anunte prezenta in imediata vecinatate, pentru toti cei care calatoresc cu metroul – bucuresteni si turisti deopotriva. Acesta este proiectul Bucharest metroART, iar atelierele de creatie pentru copii reprezinta prima sa etapa. A doua va fi in toamna, cand artistii, inspirati de ceea ce copiii creeaza timp de trei saptamani, vor propune concepte artistice pentru decorarea statiei de metrou de-aici. Se vor alege cateva, si de catre public, si de catre un juriu special format.

Noua „fizionomie” a statiei de metrou va fi realizata in cursul anului viitor.

Creatiile copiilor vor fi adunate intr-o expozitie ce se va vernisa in toamna la Galeria MORA, iar unele dintre acestea le veti putea vedea la metrou in locul panourilor publicitare.

Pentru alte detalii:

www.ilovebucharest.blogspot.com

Mihaela Miron

PR I love Bucharest

0726 172 276

Detalii

Începe:
2 iunie, 2008
Se termină:
6 iunie, 2008
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,

Organizator

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

București
București, București Romania + Hartă Google