Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: „PIRAMIDE ȘI MONOLIȚI”, expoziția personală a Pictorului de Negru – Elian Bacilă, Muzeul Național de Geologie

16 August, 2021 - 19 September, 2021

Institutul de Geologic al României – IGR București, Institut Național de Cercetare-Dezvoltare în domeniul Geologiei, Geofizicii, Geochimiei și Teledetecției în parteneriat cu Galeria Arhiva de Artă, galerie individuală de artă contemporană care contribuie la educația culturală a societății, la dezvoltarea gustului artistic și a nevoii de frumos, vă invită în perioada 16 august – 19 septembrie 2021, să treceți pragul primei expoziții care îmbină știința geologiei cu arta.
Intitulată „PIRAMIDE ȘI MONOLIȚI”, expoziția personală a Pictorului de Negru – Elian Bacilă, urmează să fie vernisată în data de 16 august 2021, în incinta Muzeului Național de Geologie din Șoseaua Pavel D. Kiseleff, numărul 2, începând cu orele 17:30, când se lansează și cartea de artă a expoziției, moment precedat de o sesiune de autografe.

Subiectul lucrărilor și legatura acestora cu Universul, Pamântul, Geologia, Preistoria, concentrează o tema actuală și veche, în același timp. Toate aceste elemente active, vor fi redate în miniatură pe pânze mamut, pânze de mari dimensiuni, complet negre, unde pot fi vizualizate foarte concentrat, spectaculoase fenomenele optice, parte a operelor prezente, asemănătoare unor frânturi din radiografii imaginare ale Pamântului, punând în evidență, mai ales, ce se întâmplă dincolo de negru… Conceptul expoziției pleacă de la Negru si despre întalnirea lui cu Lumina, pictorul Elian BACILA celebrând zece ani de activitate, de la momentul în care a fost descoperit si numit pictorul de negru de către artistul vizual Vergil Cojocaru Cover – membru al Uniunii Artistilor Plastici din România.
Unicitatea expoziției este pusă în valoare de marca Pictorului de Negru – o identitate vizuală, unică, unde artistul și iubitorul de artă împărtășesc împreună un moment fantastic, o întâlnire memorabilă, absolută, marcantă, cu Negru Absolut și Negru Luminos, din opera Pictorului Elian Băcilă.
Expoziția temporară „PIRAMIDE ȘI MONOLIȚI” intră în circuitul de vizitare al Muzeului Național de Geologie, în perioada 16 august – 19 septembrie 2021.
Informații suplimentare se pot obține accesând:

  • www.geology.ro,
  • www.arhivadearta.ro ,
  • sau la numărul de telefon: 031 438 17 44.

Details

Start:
16 August, 2021
End:
19 September, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Național Geologic – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național Geologic – București
Şos. Kiseleff nr. 2
București, București 011345 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.