Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: Poeții medici Bogdan O. Popescu și Ioan Al. Mirea sunt invitați să citească din poeziile lor la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8, sâmbătă, 16 octombrie 2021, de la ora 16.30 în cadrul Festivalului Internațional de Poezie București.

Poeții medici Bogdan O. Popescu și Ioan Al. Mirea sunt invitați să citească din poeziile lor la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8, sâmbătă, 16 octombrie 2021, de la ora 16.30 în cadrul Festivalului Internațional de Poezie București.
Bogdan O. Popescu s-a născut la 8 martie 1971, în Bucureşti. A absolvit în anul 1989 Liceul „Gheorghe Lazăr” și în 1996 Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Capitală. Este medic neurolog la Spitalul Clinic Colentina și profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. În anul 2007 a obținut premiul „Victor Babeș” al Academiei Române pentru cercetări în domeniul neuroștiințelor. A debutat în presa literară în 1987, în Suplimentul Literar-Artistic al Scânteii Tineretului (SLAST) şi a publicat după aceea în numeroase reviste literare. Volume de versuri publicate : „La revedere, prinţesă!”, Editura Vinea, 1995, carte distinsă cu Marele premiu „Ion Vinea” pentru debut literar, „Marfă” (antologie colectivă, împreună cu Dan Mircea Cipariu, Florin Dumitrescu, Sorin Gherguţ şi Dan Pleşa), Editura Salut, 1996, „Poemul de gardă”, Editura Celsius, 1999, „Pisica neagră, pisica moartă” (împreună cu Traian T. Coşovei), Editura Crater, 2001, „Leul de după extravaganţe”, Editura Cartea Românească, 2002, „Maşinăria de uitare”, Editura Naţional, 2004, „Poeme în loc de tutun”, Editura Brumar, 2007, „Aerobiciclete”, Editura Brumar, 2010 (premiul ASB pentru poezie, 2011), „Cartea dragostei”, Editura Humanitas, 2014. În anul 2011 a publicat volumul de proză scurtă „Viață de aruncat” la Editura Polirom. A fost tradus în suedeză, participând la antologia de poezie „Om jag inte får tala med någon nu”, Editura Tranan, 2011 și la antologia de proză scurtă românească „Skräpliv”, Editura 2244, 2013. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2002.
Ioan Al. Mirea (Ioan-Alexandru Mirea) s-a născut la 9 martie 1995 în București, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” în 2013, iar în 2019 Facultatea de Medicină din cadrul UMF Carol Davila, în prezent fiind medic rezident psihiatru în București, student al Facultății de Filosofie din cadrul Universității București și student doctorand în cadrul Disciplinei de Istoria Medicinei și Cultură Medicală al UMF Carol Davila. De-a lungul studenției, a organizat și participat activ în cadrul primului concurs de creație literară dedicat studenților mediciniști din România (Concursul de Creație Literară „Vasile Voiculescu”), participând la ambele ediții. În anul 2018, a participat în cadrul FIPB în sesiunea „Disecții și perspective”. În prezent, are în curs de publicare volumul său de debut – „Eu nu locuiesc!” – o incursiune poetică transgresivă în universul psihiatriei și al minții umane.
_____________________
Participarea la evenimente este liberă, iar accesul se face pe baza prezentării certificatului de vaccinare sau a unui test PCR din ultimele 72 de ore ori a unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore şi numai în baza unei rezervări la adresa programe@mnlr.ro sau la numărul 0736.598.451 (WhatsApp).

Details

Date:
16 October
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *