Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Portrete zoomorfe în tehnica colajului, atelier, MARe/Muzeul de Artă Recentă, duminică, 14 noiembrie

14 November, 2021

Portrete zoomorfe în tehnica colajului
Duminică, 14 noiembrie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4 -7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 7-13 ani (13:30 -15:00)
50 de lei/participant.
Grupurile sunt formate din maximum 12 copii.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro
cu mesajul: “Portrete zoomorfe în tehnica colajului”, unde menționați numele și grupa de vârstă a copiilor participanți.
Vă recomandăm se vă înscrieți și pe grupul MARe de MIC, dacă sunteți interesați de atelierele noastre duminicale: https://www.facebook.com/groups/maredemic
Miau, bau, uau, au, mac mac, uac, duck, da, ba da, da da… Așa sună invitația pe care o facem copiilor la următorul atelier de creație: “Portrete zoomorfe în tehnica colajului”, pentru a atrage atenția tuturor că oamenii și animalele au așa de multe în comun! Și nu o spunem doar datorită atașamentului care există uneori între oameni și animale, ci mai ales pentru asemănările dintre noi și necuvântătoare, așa cum literatura mitologică o dovedește din plin plin.
Poveștile din mitologie, pe care le vom prezenta copiilor la atelier, devin mărturii ale relației strânse dintre oameni și animale; iar personajele pe care aceste povești le conțin sunt imagini fascinante de juxtapuneri inedite a diverse trăsături fiziologice.
Așa cum ne-a devenit clar de multă vreme, copiii sunt cei mai bestiali povestitori în imagini plastice și zoomorfe, așa că ne-am propus să le imboldim imaginația o dată în plus! Duminica aceasta vom aduce la un loc unele dintre cele mai îndrăgite teme ale copiilor: portretul, hazardul, absurdul, animalele și, nu în ultimul rând, tehnica colajului. De altfel, e intuitiv faptul că portretele vor fi veritabile exemple dadaiste, conduse de voia întâmplării și de impulsul creator. Da, da…Dada. Dar cum nimic, pare-se, nu este complet întâmplător pe lume, vom descoperi, în asocierile năstrușnice de imagini pe care le vor face copiii, adevărate documente psihologice.
Va fi surprinzător astfel, să vedem, care ar putea fi „corespondentul sălbatic” al copiilor, prin intermediul artei, cu ajutorul instrumentele noastre de lucru. Lucrările de artă din colecția permanentă a muzeului, care conțin imagini animaliere, vor fi primele repere vizuale din cadrul atelierului, însoțite de întrebarea: Dragi copii, dacă ne imaginăm că suntem animale, ce animal am alege să fim? 🙂
În cadrul atelierului vă așteptăm cu o fotografie sau un material printat cu imaginea copilului dumneavoastră, de dată recentă sau mai veche, pe care o vom integra (alături de imagini decupate din Animal Planet) în colajul pe care acesta îl va realiza la partea practică a atelierului.
Pe duminică!
Atelier conceput de Elena Ghițoiu.
Cambridge School of Bucharest este partener al MARe pentru programele educaționale.

Details

Date:
14 November, 2021
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.