Loading Events
 
 

București: Prin închisori și prin libertate | Expoziție & Lansare de carte la Muzeul Național al Literaturii Române

Prin închisori și prin libertate | Expoziție & Lansare de carte
Muzeul Național al Literaturii Române
Sala
 Al. Oprea”, Calea Griviței 64-66
18 noiembrie – 3 decembrie 2021

Prima ediție a volumului „Prin închisori și prin libertate”, semnat de Andrei Novac, parțial ilustrat de Flavia Lupu, a apărut la Editura Cartea Românească în 2018, fiind premiată de Uniunea Scriitorilor din România, în 2019. Lucrarea a fost tradusă în limba spaniolă, urmând să apară și în limba franceză.

A doua ediție a acestui volum-eveniment a fost reeditată de Editura Vellant, fiind o transformare a celei anterioare într-o carte-obiect. Fiecare text a primit o variantă vizuală realizată tot de Flavia Lupu. Cartea are 10 formule diferite, în fiecare volum este inclusă o linogravură originală.

Joi, 18 noiembrie 2021, ora 18.00, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței 64-66, va avea loc lansarea celei de-a doua ediții a volumului „Prin închisori și prin libertate”, precum și vernisarea expoziției de ilustrație și obiect, care are la bază grafica acestei cărți. Expoziția este curatoriată de Bogdan Ghiu.
La deschidere, alături de cei doi autori, de curatorul expoziției și de scriitorul Dan Pleșa, reprezentant al editurii Vellant, vor fi prezenți, într-o formulă online, Călin Vlasie, editorul primei ediții, și Felix Nicolau, critic literar, care vor discuta pe tema conceptului de libertate, într-un moment al restricțiilor și restrângerilor.

Evenimentul se desfășoară cu respectarea măsurilor legale, impuse de situația actuală. Detalii, aici.
Vizitarea expoziției se face pe baza unei programări la numărul de telefon 0762.671.698 sau prin trimiterea unui e-mail la adresa relatiipublice@mnlr.ro.

***
Andrei Novac s-a născut la 1 iulie 1983, în Târgu-Jiu. Este licenţiat în istorie al Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie; al masterului în Relaţii Internaţionale şi Integrare Euro Atlantică, din cadrul Universităţii Bucureşti, Facultatea de Istorie. Din iulie 2013, este doctor în filologie al Universităţii de Vest din Timişoara, cu teza „Generaţia 70. Cazul Valentin Taşcu”, profesor coordonator Cornel Ungureanu. A publicat în majoritatea revistelor de cultură din România. Andrei Novac este lector universitar și manager cultural.
Flavia Lupu (n. 1986, Constanța) este artist vizual, cadru didactic la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti din 2015, membră în Consiliul de Conducere al Filialei Pictură din București, a fost co-director al Bucharest Biennale 2016, director în cadrul Institutului Cultural Român. Trăiește și lucrează în București. Este doctor în arte, cu o teză ce are ca subiect corpul uman analizat prin prisma relaţiei dintre imagine şi politică. A absolvit un masterat – Strategii de creaţie în pictură – în cadrul Universității Naționale de Arte din București. Chiar dacă s-a specializat în pictură, lucrează în medii diverse: pictură, fotografie, instalație, performance. A participat la expoziţii de grup, workshop-uri, conferinţe în ţară şi în Europa (Austria, Belgia, Italia, Ungaria), şi a realizat mai multe proiecte personale care au avut subiecte ca apartenenţa socio-culturală, stereotipurile de gen, relaţia dintre spaţiul public şi spaţiul privat, identitate culturală și investigarea structurală a creativității.

Details

Start:
18 November
End:
3 December
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *