Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Recrearea în realitate virtuală a Muzeului Simu la STREET DELIVERY – Leapșa! 17 septembrie 2021

17 September, 2021

În cadrul Street Delivery 2021 ne amintim de Muzeul Simu chiar în str. Arthur Verona (fostă Mercur), pe care se afla clădirea acestuia înainte de demolare.
Prin Reconstrucția virtuală a Muzeului Simu, proiect finanțat din #TimbrulDeArhitectură, Centrul Expozițional Documentar al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială București îşi propun o contextualizare a patrimoniului dispersat al fostului Muzeu Simu.
Modelarea tridimensională a operelor de arhitectură deschide noi posibilităţi de experimentare a spaţiului interior şi exterior al clădirilor care poate fi folosită atât de către profani, cât şi de către studenţi sau specialişti. La fel de interesantă este reconstrucţia procesului creator al arhitectului care trece de la planuri, secţiuni şi detalii până la construcţia virtuală finalizată.
Proiectul pune în valoare lucrări semnificative din patrimoniul Muzeului Municipiului București, Muzeului Național de Artă al României și CED UAUIM.
Partenerii noștri: Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu, Muzeul Național de Artă al României, AGERPRES, Institutul Național al Patrimoniului, Arhivele Nationale ale Romaniei, We Mesh Up, Revista Arhitectura, Igloo media, Revista Zeppelin.
La modelul arhitectural populat cu exponate scanate din patrimoniul muzeelor partenere, realizat în 2019, anul acesta s-a adăugat și arhitectura celei de-a doua săli, dedicată Artei Românești, precum și îmbunătățirea detaliilor grafice prin implementarea acestuia într-o aplicație de sine stătătoare, realizată în Unreal Engine.
În cazul Muzeului Simu, valoarea sa nu se reducea la doar valoarea clădirii, sau a patrimoniului, ci includea și un mod de expunere, un mod de a împărtăși arta, care decurgea din deviza lui Simu: „Nu doar pentru noi, ci și pentru alţii”.

Street Delivery este o inițiativă civică de recuperare a spațiului public și de imaginare a unor orașe mai prietenoase cu oamenii pornită în 2006 de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, proiect strategic OAR finanțat prin #TimbrulDeArhitectură.

Toate evenimentele din cadrul Street Delivery vor respecta regulile de protecție împotriva Covid-19. Nu ne vom mai concentra pe o singură stradă, ci vom redescoperi întregul oraș și comunitățile lui active, creative, civice. Ne distanțăm fizic, dar ne apropiem social!

Details

Date:
17 September, 2021
Event Category:

Organizer

Centrul Expozițional Documentar al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
View Organizer Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.