Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: redeschiderea Sălii Constantin Brâncuși

6 decembrie, 2017 @ 15:00 - 16:00 EET

„Eu, cu noul meu, vin din ceva care este foarte vechi.”

Muzeul Național de Artă al României vă invită miercuri, 6 decembrie 2017, la ora 15.00, la conferința de presă prilejuită de redeschiderea Sălii Constantin Brâncuși.

Constantin Brâncuși este considerat astăzi un reper indiscutabil al modernismului, un deschizător de drumuri pentru cele mai importante direcții ale sculpturii post-moderne și contemporane. După o întrerupere de aproape un an, Muzeul National de Artă al României, deținător al celor mai multe opere de Constantin Brâncuși din România, reintroduce în circuitul expozițional 14 sculpturi ale marelui artist, reprezentative pentru perioada de formare și pentru cea de tranziție către stilul sintetic care l-a consacrat.

O ambianță scenografică inovatoare pune accentul pe drumul parcurs de Brâncuși de la o reprezentare realistă la „sculptura ca idee”, invitând publicul să redescopere opere iconice precum Somnul, Danaidă și Rugăciune. Acestora li se alătură, într-un parcurs cronologic, Cumințenia Pământului, operă de referință  în creația sculptorului.

 

Participarea se face prin confirmare la adresa de email: comunicare@art.museum.ro sau la numărul de telefon: 021 314 81 19.

 

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.