Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Seară de scurtmetraje realizate de femei, duminică, 28 august 2022, ora 19.00

28 august, 2022

Duminică, 28 august 2022, ora 19.00
Muzeul Național al Literaturii Române, Calea Griviței 64-66, Sala „Iosif Naghiu”
Zilele Sofia Nădejde | Seară de scurtmetraje realizate de femei

În cadrul Zilelor Sofia Nădejde, duminică, 28 august 2022, va avea loc la sediul MNLR, Calea Griviței 64-66, Sala „Iosif Naghiu”, o proiecție de scurtmetraje românești regizate de femei. Selecția este curatoriată de Petra Torsan și cuprinde filmele:

Lucruri simple (Alma Buhagiar, 2020, 8 min.)

Să crești sub un cireș amar (Agata Olteanu, 2020, 11 min.)

Maybe There is No Distance (Letiția Popa, 2021, 28 min.)

Empiric (Ioana Țurcan, 2021, 15 min.)

When Night Meets Dawn (Andreea Cristina Borțun, 2021, 20 min.)

Proiecția va fi urmată de un Q&A cu regizoarele invitate.

Petra Torsan, curatoră: „Selecția din acest an cuprinde filme care urmăresc cât se poate de atent raportul de influențe dintre lumile interioare ale femeilor și lumea exterioară în care trăiesc și pe care o observă și conservă. Este vorba de un du-te-vino, de o dualitate insider/outsider cu care acestea (și numai/nu numai ele) jonglează, prin intermediul căreia orice îndoială ar avea față de viață, norme și cutume va ajunge să facă parte din povestea devenirii și, mai important, va ajunge un mijloc de explorare psihologică”.

Zilele Sofia Nădejde – ediția a V-a este un eveniment organizat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – Facultatea de Litere și Asociația Antifragil, co-finanțat de A.F.C.N.

Parteneri: tranzit.ro/București, Scena.ro, Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, Teatrul pentru Copii și Tineret Gong din Sibiu, Universitatea Transilvania, Centrul Multicultural al Universității Transilvania, Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, Teatrelli, Apollo111, Muzeul Național al Literaturii Române, Londohome, La Două Bufnițe, Librăriile Humanitas, Librarium, Cărturești, Cadran, PEN România.
Parteneri media: Calvert Journal, Literaturen vestnik, DLITE, DoR, Radio România Cultural, Glamour, Scena 9, Echinox, Mesagerul de Sibiu, Capital Cultural.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. A.F.C.N. nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Details

Date:
28 august, 2022
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website