Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bucureşti: Semnaţi Petitia online pentru salvarea Muzeului Aviaţiei

26 aprilie, 2010

Muzeul Aviatiei din Bucuresti este in pericol iminent!

In fata numeroaselor proteste din ultima saptamana, autoritatile sustin ca muzeul nu va fi afectat. In realitate, se preconizeaza ca tot terenul expozitiei in aer liber sa fie cedat pentru blocuri ANL (unde se vor duce avioanele si unde se vor aduce altele?), atelierele de restaurare si o parte din depozite demolate, intrarea spre hangarul principal, care adaposteste expozitia permanenta, obturata. Va ramane un simulacru din singurul muzeu de acest timp din Romania, detinator al unor colectii si piese unicat care ar face mandria oricarui muzeu din lume. Patrimoniul muzeului este grav amenintat.

Terenul pe care se afla muzeul este ultima ramasita din fostul Aerodrom Pipera, donat pentru aviatie de regele Carol I, loc istoric si memorial care ar trebui inscris in Lista Monumentelor Istorice.

Semnati la http://www.petitieonline.ro/petitie-p61995055.html

Petitia:

„Muzeul Aviatiei este in pragul colapsului, Consiliul Local al Sectorului 2, recte Dl primar Ontanu, a emis o HOTARARE pentru a cere Guvernului trecerea imobilului si terenului pe care se afla muzeul din administrarea Ministerului Apararii Nationale in administratia Domeniului Public sector 2 pentru constructia de locuinte tip ANL.
Va rog, fiecare cu relatiile sale, presa, televiziunea sa incercam sa oprim distrugerea acestui patrimoniu de cultura. Aerodromul Pipera este in administratia MAN din 1915 cand a fost infiintat. Daca va fi din nou mutat, acest patrimoniu se va distruge, nu vor mai fi bani de reamenajare, va deveni un depozit al memoriei Aeronauticii Romane.
Opune-te acestei aberante decizii prin care asa zisele locuinte pentru cetatenii defavorizatii sunt atribuite celor care au relatii si putere. Nu-i lasa sa transforme muzeele istoriei in vile cu piscina si sala de biliard! Cinsteste-ti inaintasii oferindu-le un loc in care sa ramane cunoscuti generatiilor ce vor urma. Primarii, ministrii si parlamentarii trec, istoria trebuie sa ramana”.

Opreste Distrugerea Muzeului Aviatiei

Prezentarea muzeului în evidenţa CIMEC


Detalii

Dată:
26 aprilie, 2010
Etichete Eveniment:
, ,

Organizator

Muzeul Național al Aviației Române – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Aviației Române
Str. Fabrica de Glucoză nr. 2-4, sector 2
București, București 020332 Romania
+ Hartă Google