Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Sunteți invitați duminică, 9 octombrie 2022, de la ora 19.00, să vedeți NO RA – Femininul norilor, instalație performativă inspirată de romanul „Hipodrom” de Nora Iuga.

9 octombrie, 2022

Sunteți invitați duminică, 9 octombrie 2022, de la ora 19.00, să vedeți NO RA – Femininul norilor, instalație performativă inspirată de romanul „Hipodrom” de Nora Iuga.
Dramatizarea aparține lui Mihai Ignat. Cu Iulia Georgeta Popescu și Ilie Iordan. Regia – Horațiu Mihaiu. Scenografia – Maria Nicola. Video Design – Cinty Ionescu. Sound Design – Andrei Mihai. Traducere în limbajul semnelor Lavinia Chițu.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Spectacolul spune povestea Norei, care a crescut în Hermannstadt-ul mult iubit, unde și-a trăit cele mai mari bucurii, dar și cele mai mari tristeți. Acum la vârsta senectuții, locuind în București, Nora e cu gândul la orașul copilăriei și la Jovis, calul alb din vitrina lui Schuster pe care nu l-a avut cu adevărat decât în vis.
Spectacolul aduce pentru prima dată în față spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române, Nora Iuga, care s-a născut la 4 ianuarie 1931 la București. Numele adevărat al scriitoarei este Eleonora Almosnino. Acest spectacol îi este dedicat.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru a rezerva locuri, trimiteți un mesaj la numărul 0736.598.451 (WhatsApp).
Vă așteptăm cu drag!

Details

Date:
9 octombrie, 2022
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/820306635768833/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map