Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Tărâmul viselor la MARe. Dreamcatchere Atelier pentru copii realizat de Robert Boghiu

20 March

Tărâmul viselor la MARe. Dreamcatchere
Atelier pentru copii realizat de Robert Boghiu
Duminică, 20 martie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 – 15:00)
50 de lei/participant.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de e-mail: educational@mare.ro
cu mesajul: “Tărâmul viselor la MARe. Dreamcatchere” unde menționați grupa de vârstă și numărul de copii participanți.
Descriere:
Duminica aceasta vom explora tărâmul viselor!
Etnografa Frances Densmore a documentat în 1929 obiceiul celor din tribul indian nord-american, Ojibwe, de a proteja somnul copiilor cu ajutorul dreamcatcher-ului. Aerul nopții este plin de vise. Cele frumoase sunt clare, limpezi și își gasesc ușor calea spre cel care doarme, în timp ce visele urâte, confuze, se încurcă în urzeala similară unei pânze de păianjen și rămân prizoniere, dispărând odată cu primele raze de soare”.
La MARe, în prima parte a atelierului nostru, vom proiecta în sala Auditorium imagini cu felul în care arătă un talisman de protecție împotriva viselor urâte. Apoi, ne vom lasă inspirați de lucrările de artă expuse în muzeu – ne vom plimba prin galeriile muzeului pentru a descoperi fragmente din lumea interioară a artiștilor, imagini onirice, fanteziste, fabuloase. Vom observa cum unele lucrări exprimă pace și liniște (de exemplu Iluminație de Victor Man), iar altele emană o atmosferă de neliniște, asemănătoare celei cu care rămânem după un coșmar (exemplu: Universul cel mare mănâncă universul cel mic de Vioara Bara).
După explorarea noastră prin muzeu, ne vom retrage în sala de creație unde vom realiza dreamcatchere. Cei mici vor confectiona propriul totem pentru a ține la distanță visele rele/coșmarurile. Folosind sfoara colorata, vom crea primul layer pe inelul de metal, urmând ca apoi sa creăm structura ca de „pânză de păianjen”, specifică acestui obiect. Copiii vor avea deplină libertate în a-și crea propriul pattern, fiind încurajați să experimenteze.
Vă așteptăm cu drag!
Partener MARe: UniCredit Bank
Partener programe educaționale: Cambridge School of Bucharest.

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.