Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bucureşti: Târg de Crăciun, 16 – 18 decembrie 2022, Muzeul Național al Țăranului Român

16 decembrie, 2022 - 18 decembrie, 2022

Asociaţia Kogaion 115 vă invită la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în perioada 16 – 18 decembrie 2022, între orele 10.00 și 18.00, la Târgul de Crăciun, din curtea interioară a muzeului. Intrarea este liberă.
În preajma sărbătorii Crăciunului, bucureștenii sunt așteptați de producători cu preparate din cele mai gustoase din gastronomia tradițională: cârnați țărănești și afumături din carne de porc, brânzeturi proaspete și maturate din lapte de capră, oaie sau de vacă, diferite tipuri de zacuscă, cozonaci bucovineni, prăjituri făcute după rețetele bunicelor din Maramureș, turtă dulce, miere de mană și șerbeturi, palincă de gutui și țuică de prune, vinuri, sucuri de cătină și mere, fructe păstrate cu grijă în pivnițe, baclavale și plăcinte.
Meșteri populari vor expune tot ceea ce au lucrat peste an: măști populare, podoabe tradiționale, ii, fețe de masă brodate și covoare țesute la război, icoane pe lemn și pe sticlă, pristolnice, cojoace și bundițe din blană, mic mobilier din lemn sculptat, ceramică pictată cu motive tradiționale. Artizanii prezenți la târg aduc coronițe, globuri și decorațiuni de Crăciun, ornamente de pom, jucării croșetate, felicitări și ilustrații de iarnă pictate manual, tablouri confecționate din fir aurit, bijuterii unicat din argint, cosmetice naturale și uleiuri de lavandă, împletituri din lână, genți și accesorii din piele. Toate acestea, cât și antichitățile țărănești ce nu vor lipsi de la târg, sunt opțiuni pentru daruri cu totul deosebite de Crăciun.
Bucătarii vor ademeni în fiece zi vizitatorii cu delicioase mâncăruri calde: varză călită cu jumări, sarmale cu carne și de post, ciolan în sos de vin, ardei umpluți. Pentru sâmbătă și duminică vor pregăti borș de pește la ceaun, păstrăv la grătar și saramură de crap.
Fotografii de Vladimir Bulza, MNŢR

Detalii

Începe:
16 decembrie, 2022
Se termină:
18 decembrie, 2022
Eveniment Categories:
,
Site web:
https://www.facebook.com/MuzeulTaranului/posts/pfbid03787BzJeSFMWMCCUW18SDTaxmi3QDcbKzKjaSwr8gNAgngyufduqGBtNp6UXdSeprl

Organizator

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Hartă Google