Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Târgul „100 de Tradiții Românești”, 1 – 3 septembrie 2023, Muzeul Naţional al Ţăranului Român

1 septembrie, 2023 - 30 septembrie, 2023

Târgul 100 de Tradiții Românești
Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 1 – 3 septembrie 2023 la târgul “100 de Tradiții Românești”, organizat în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă.
La prima ediție a târgului din acestă toamnă vor fi expuse icoane, costume populare din zona Aradului, Mehedințiului și Munteniei, pristolnice, zgărdane, măști populare, covoare țesute la război și ștergare. Alături de meșterii prezenți la târg vor fi tineri artizani cu obiecte de decor din ceramică și din lemn sculptat și pictat, lucrări de grafică, genți și accesorii din piele naturală, bijuterii din argint lucrate manual, păpuși din fibre textile și figurine reprezentând personaje din povești, vestimentaţie și jucării din lână croșetată, uleiuri și apă de lavandă.
Vizitatorii vor găsi aici o gamă diversă de produse culinare tradiționale: brânzeturi de capră și de oaie, turtă dulce, ciocolată și prăjituri de casă, șerbeturi pe alese, miere şi amestecuri apiocole pentru imunitate, fructe şi legume proaspete, kurtos kalacs și sarailii.
Cei care apreciază obiectele vechi şi cu valoare istorică găsesc la anticarii participanţi la eveniment unelte din lemn, mobilier ţărănesc sau straie populare din diferite zone etnografice. Galeria de artă veche și podoabe „Zestrea” ne va bucura cu colecții în care orice obiect are o poveste.
Bucătarii vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: ciorbă cu afumătură, sarmale, pulpe de pui la ceaun, bulz cu brânză de burduf. Din mâncărurile de sezon nu poate lipsi pastrama de oaie la grătar, alături de mustul proaspăt stors.
Pentru copii vor funcționa atelierul de flori din lână împâslită, unde cei mici își pot dezvolta imaginația și abilitațile practice (informații la nr. de tel. 0723471440).
Program târg: zilnic între orele 10.00 și 19.00
Organizator eveniment:
Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803;
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Details

Start:
1 septembrie, 2023
End:
30 septembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1482921179124873/

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map