Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: Târgul 100 de Tradiții Românești 19 – 21 noiembrie 2021, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român

Asociația Kogaion 115 organizează Târgul 100 de Tradiții Românești, de vineri,19, până duminică, 21 noiembrie 2021, între orele 10.00 și 18.00, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român, din strada Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă!
Creatorii populari veniți la acest eveniment expun o diversitate de țesături și costume tradiționale specifice fiecărei zone folclorice, ceramică de Corund și de Baia Mare, icoane, covoare țesute la război, obiecte din lemn și din cupru pentru gospodărie, ii și marame, sumane și bundițe brodate, chimire și căciuli din blană, zgărdane și pristolnice. Creatori de frumos, artizanii tineri prezenți vin cu tablouri confecționate cu fir de aur, ornamente din lut și din lavandă, felicitări, jucării și vestimentație din lână tricotate manual, cosmetice realizate doar din ingrediente naturale.
Toate regiunile țării sunt prezente prin produse gastronomice savuroase. Preparate din carne de porc și de oaie, pește afumat în cetină de brad, brânzeturi proaspete de capră şi cașcaval afumat, diverse soiuri de zacuscă și șerbeturi atestate „produs montan“, vin și palincă, turtă dulce și fructe deshidratate, cozonaci, prăjituri de casă după rețete maramureșene, plăcinte și sarailii, pâine coaptă pe vatră, murături și dulcețuri pe alese, miere și lăptișor de matcă, fructe şi legume proaspăt culese, kürtős kalács si must proaspăt stors.
Colecționarii de antichități au, ca de obicei, nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.
Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: ciorba cu afumătură de porc, sarmalele de post, ghiveciul de legume şi fasolea la ceaun, ciupercile la grătar umplute cu brânză de burduf sunt doar câteva dintre acestea. Restul se poate descoperi la fața locului. Duminică, fiind dezlegare la pește, nu vor lipsi din meniu borșul de crap și păstrăvul la grătar.
Photo credit: Vladimir Bulza

Details

Start:
19 November
End:
21 November
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *