Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Târgul „100 de Tradiții Românești”, 5 – 7 mai 2023, Muzeul Naţional al Ţăranului Român

5 mai, 2023 - 7 mai, 2023

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 5 – 7 mai 2023, între orele 10:00-19:00, la Târgul „100 de Tradiții Românești”, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.
Meşteşugarii si artizanii veniți la târg din toate zonele țării vor expune costume populare din Arad, Muscel sau Mehedinți, opinci, chimire și bundițe din Bucovina, icoane, măști tradiționale, pristolnice, obiecte din lemn crestat pentru gospodărie, fote, marame, zgărdane, scoarțe, ștergare, obiecte de decor din lut și din lavandă, vestimentație și jucării din lână împâslită, creme și lumânări organice, bijuterii unicat din argint lucrate manual, haine croșetate din fibre naturale.
Producătorii vin cu brânzeturi proaspete și maturate, o gamă diversă de miere, păstură, siropuri și sucuri de mere cu ghimbir, prăjituri de casă, turtă dulce, plăcinte și sarailii, dulcețuri fără zahăr. Anticarii sunt pregătiti cu lăzi de zestre, unelte din lemn, mobilier ţărănesc, cărţi vechi sau covoare țesute la război.
Mâncare proaspăt gătită va fi pregătită în fiecare din cele trei zile de târg. Bucătarii vor prepara la ceaun gulaș de vițel, sărmăluțe cu mămăliguță, fasole cu costiță, varză cu ciolan afumat dar și frigărui și păstrăv la grătar. Pofticioșii pot savura papanași cu dulceață, langoși fierbinți cu smântână din belșug sau șuberec cu brânză și mentă.

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map