Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Târgul 100 de Tradiții Românești, 6 – 8 mai 2022, Muzeul Naţional al Ţăranului Român

6 May - 8 May

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 6 – 8 mai 2022, între orele 10:00-18:00, la Târgul 100 de Tradiții Românești, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea la târg este liberă.
Publicul este aşteptat să viziteze târgul, unde meşteşugarii ne vor încânta prin ingeniozitatea şi autenticitatea produselor lor făcute cu multă migală şi cu mult suflet. Vor fi expuse icoane pe sticlă și pe lemn, străchini și ulciore din ceramică de Horezu, Corund și Baia Mare, pristolnice, ii brodate cu mătase, podoabe tradiționale, vâlnice, brâie, paftale, poale, pânză de casă, scoarțe și măști populare.
Artizani talentați expun obiecte de decor din lut și din lavandă, vestimentație pictată manual, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale, jucării croșetate și personaje din povești, bijuterii unicat din argint, tablouri pictate și cu împletitură din fir aurit.
Producătorii vin cu pastramă de oaie, brânzeturi din lapte de capră și de vacă, miere și lăptișor de matcă, palincă de caise și țuică de prune, o gamă foarte diversă de zacuscă, dulcețuri, prăjituri de casă, plăcinte, turtă dulce, sarailii, siropuri, fructe și legume de sezon.
Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi autentice, anticarii prezenți la târg vor aduce unelte de lucrat în gospodărie, mobilier ţărănesc, obloane și porți din lemn sculptat, carte veche sau covoare țesute la război.
Ca la orice târg tradițional vizitatorii sunt îmbiaţi cu mâncare proaspăt gătită. Bucătarii vor prepara la ceaun gulaș de vițel, papricaș de pui și sărmăluțe cu mămăliguță, iar pe grătar vor rumeni crap și scrumbie de Dunăre.
Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115

Details

Start:
6 May
End:
8 May
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/MuzeulTaranului/posts/10158495300811666

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.