Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Târgul de Antichităţi Ţărăneşti

15 October, 2010 - 17 October, 2010

Muzeul Taranului Roman si Jurnalul National
organizeaza

Targul de Antichitati Taranesti

Peste 40 de colectionari din toata tara vin la Muzeul Taranului Roman intre 15 si 17 octombrie cu fel de fel de obiecte vechi, nelipsite din gospodaria taraneasca:
icoane pe lemn si pe sticla, cruci, pristolnice, podoabe, ceramica, donite, vase din lemn, putinei, cauce, mobilier crestat, pictat – lazi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri, covoare, stergare, piese de costum popular,
furci si roti de tors, fuse, vartelnite, felinare, ceasuri, candelabre, piulite si rasnite de alama…
Daca obiectele sunt vechi, bucatele insa vor fi proaspete si numai bune de targuit: miere, turta dulce, tuica, kürtős kalács…
Veniti, vedeti, cautati, cumparati !
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Targul de Antichitati Taranesti
de vineri, 15 pana duminica, 17 octombrie
intre orele 10:00 si 18:00
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Pret bilet: 4 lei sau 2 lei (elevi, studenti, pensionari)
De asemenea, vineri, 15 octombrie, de la ora 13.00, in holul muzeului (intrarea din Kiseleff) va avea loc lansarea calendarului MTR pe anul 2011.
In Calendarul MTR pe 2011 s-au folosit detalii din pictura bisericilor conservate in situ la Troas, Julita, Lunca Motilor, dar si de pe tampla bisericii din Bohari, achizitionata, restaurata si expusa in sala Icoane a Muzeului Taranului Roman.
Ansamblurile de pictura din bisericile de lemn din Arad (Julita si Troas) si Hunedoara (Lunca Motilor), datand din secolul al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea, sunt o elocventa dovada a maiestriei mesterilor zugravi – tarani.
Desi la origine ansamblul iconografic al acestor biserici a fost destul de bogat, astazi mai pastreaza doar scene din Ciclul Cristologic – Cina, Judecata si Batjocorirea Mantuitorului, Drumul spre Golgota, Purtarea Crucii, Rastignirea si Plangerea Mantuitorului.
Calendarul MTR pe 2011 va fi insotit si de trei serii de carti postale cu ingeri reprezentati pe tampla Bohari aflata in patrimoniul muzeului.

 

Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Observator cultural, Cultura, Port.ro, Hot News, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, LiterNet, www.onlinegallery.ro, www.modernism.ro, www.lumebuna.ro, ArtClue, SensoTV, HotCity, LacasuriOrtodoxe, Cocor Media Channel

Prezentarea Muzeului Național al Țăranului Român în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Details

Start:
15 October, 2010
End:
17 October, 2010
Event Category:
Event Tags:
, , , , , ,

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.