Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: „Târgul de Sfânta Maria”, 8 – 10 septembrie 2023, Muzeul Naţional al Ţăranului Român

8 septembrie, 2023 - 10 septembrie, 2023

Asociaţia Kogaion 115 organizează „Târgul de Sfânta Maria” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, din Str. Monetăriei, Nr. 3, în perioada 8 – 10 septembrie 2023.
La această ediţie meşteşugarii participanți aduc obiecte felurite, lucrate cu multă pricepere și cu mult suflet. Icoane, ceramică pictată cu motive tradiționale, ii din zona Olteniei și a Bucovinei, obiecte pentru gospodărie din lemn crestat, chimire și zgărdane, pristolnice, vestimentație din lână împâslită și din piele naturală, carpete și ștergare pot fi cadouri deosebite pentru cei dragi, care poartă numele Sfintei Maria.
Tineri artizani vor expune de asemenea bijuterii din argint, loțiuni de îngrijire din lavandă și apă de trandafiri, jucării și hăinuțe împletite manual, decorațiuni din lut, lumânări parfumate din ceară și uleiuri naturale.
Vizitatorii vor găsi aici o gamă diversă de produse culinare: brânzeturi de capră și de oaie, dulciuri de casă, dulceţuri şi siropuri, miere şi păstură, sucuri de cătină și de aronia, fructe şi legume proaspete, vinuri pe alese, înghețată artizanală și langoși fierbinți.
Anticarii expun obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, costume populare din toate zonele etnografice ale ţării, unelte pentru ţesut sau pentru lucrat pământul.
Bucătarii vor prepara delicioase preparate calde: borș de pește la ceaun, sarmale, bulz cu brânză de burduf. Deliciul toamnei este desigur pastrama de oaie la grătar, care se insoțește cel mai bine cu mustul proaspăt stors. Ambele vor fi din belșug pentru doritori.
Pe tot parcursul târgului va funcționa Atelierul de desen și pictură bizantină. Detalii la nr. de tel. 0735072630.
Programul târgului: zilnic între orele 10.00 și 19.00
Organizator eveniment:
Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803;
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Details

Start:
8 septembrie, 2023
End:
10 septembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/274543745431736/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map