Loading Events
 
 

Timbre de ieri și de azi | Expoziție MNLR în București Mall Vitan
Calea Vitan 55-59
9 – 25 octombrie 2021

Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Romfilatelia, București Mall Vitan și Centrul pentru Tineret al Municipiului București vă invită să descoperiți povestea timbrelor și a elementelor care le însoțesc.

„Lectura” unui timbru se face ținând seama de elementele acestuia: imaginile selectate în funcție de perioadă sau de evenimentele culturale importante ale epocii, nuanțele folosite la tipărirea mărcii, simbolurile, reprezentări grafice ș.a. Povestea timbrului este strâns legată de cartea poștală sau de plicul ce însoțește scrisoarea, precum și de schimbul de replici sau de mesajul transmis de către expeditor destinatarului.

Sunt prezentate în expoziție timbre românești, nemțești, elvețiene, finlandeze, franceze, precum și mărci columbiene din arhiva MNLR, timbre emise de Romfilatelia în parteneriat cu MNLR, precum și timbre din colecția personală a Monicăi Lazăr, din perioada 1975-1982.

Cărțile poștale timbrate și mărcile seriilor filatelice emise în colaborare cu Romfilatelia sunt însoțite de scurte descrieri literare, realizate de muzeografii Muzeului Național al Literaturii Române.

Expoziția va putea fi vizitată zilnic, în perioada 9 – 25 octombrie 2021, în București Mall Vitan (Calea Vitan 55-59).

Details

Start:
9 October
End:
25 October
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

București Mall – Vitan
Calea Vitan 55-59
București,București031282Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *